Foto: Euromast Rotterdam
Foto: Euromast Rotterdam

Vanaf morgen kun je elke avond Jacco Olivier’s animatie Perpetuum op de Euromast zien

Algemeen 1.359 keer gelezen

Rotterdam - De Euromast pakt vanaf morgen (dinsdag 7 februari) uit met een spectaculaire videoprojectie. Tot en met zondag 12 februari kun je elke avond na zonsondergang van 19.00 tot 23.00 uur een bijzonder figuur eindeloos de lucht in zien springen op de iconische Rotterdamse toren.

Het gaat om Jacco Olivier’s animatie ‘Perpetuum’. Ter gelegenheid van Rotterdam Art Week 2023 zal het mannetje van kunstenaar Olivier geprojecteerd worden op de Euromast ter viering van vrijheid en creatieve inspiratie.

In september 2022 was het bijzondere schouwspel ook te zien op de vuurtoren van Schiermonnikoog. Daar trok het spektakel elke avond veel bekijks. Mensen namen stoeltjes mee om aan de voet van de Zuidertoren te genieten van het kunstwerk. Nu is het dus ook in Rotterdam te zien.

Het schouwspel wordt mogelijk gemaakt door Galerie Ron Mandos, AkzoNobel Art Foundation, Euromast, Gemeente Rotterdam, Beam Systems, Jacco Olivier en Hi-Lo. ‘Dankzij deze unieke samenwerking is dit project voor iedere Rotterdammer toegankelijk en zijn wij verheugd dit project aan de stad aan te bieden, zodat iedere Rotterdammer de kracht van kunst kan ervaren’, aldus de Euromast.

Uit de krant