Foto: Henk van der Giesen
Foto: Henk van der Giesen

Rotterdammers 4 Rotterdammers zamelen meer dan twee ton in voor sport- en spelcentrum in het Sophia Kinderziekenhuis

Algemeen 714 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R) en haar donateurs hebben zich twaalf maanden lang ingezet om een ‘So Fit & Fun Centrum’ voor het Kinderthoraxcentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis te realiseren. En met resultaat, want er werd gisteravond in het Prinses Theater een grote cheque van maar liefst 228.201 euro overhandigd aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Het Kinderthoraxcentrum is er voor kinderen met problemen aan het hart, de longen en de luchtwegen. Het is de enige plek in Nederland waar harttransplantaties bij kinderen plaatsvinden. Het team van artsen en onderzoekers van dit centrum heeft een grote wens: de realisatie van een sport- en spelcentrum, oftewel een ‘So Fit & Fun Centrum’.

R4R is een Good Citizen Club geboren uit zingeving en liefde voor de stad Rotterdam en opgericht door Robin Wolf-Westerveld en Barbara Poot-Van den Bosch. Zij zijn een maatschappelijk platform voor ondernemers die vanuit hun liefde voor onze stad hun maatschappelijke betrokkenheid willen laten zien. 

Vanuit de overtuiging dat kindjes niet ziek horen te zijn en als ze dat dan wel zijn, alles toereikend moet zijn om kindjes beter te maken en kwaliteit van leven te geven. Zo zegt Robin “ik ben pas moeder geworden van een gelukkig gezond meisje. Als ouder ervaar je veel liefde, maar ook heel veel zorgen. Als er iets met je kindje is, dan wil je alleen maar het allerbeste!” Barbara vult aan “Een kind kan soms meer dan je als ouder denkt. Zo zagen we pas Bart. Bart is geboren met een hartafwijking, maar voetbalt inmiddels, na zijn behandeling, weer met zijn vriendjes mee. Als ouders moet je wel overtuigd worden van het “kunnen” van je kind en daar gaat dit bijzondere sportcentrum bij helpen.”

De cheque met het eindbedrag werd gisteren overhandigd tijdens een feestelijke avond in het Prinses Theater, met diner en liveoptredens. Deelnemende bedrijven waren onder meer: Allround Cargo Handling, Octant QHSSE Consultants, Make A Move, Synergy Food, Goos Reclamemakers, Auto Hoogenboom, Computer Lease Nederland, Logic Vison, Zadkine Business College, InAxtion, Florentes Vermogensbeheer, Deuren Service Nederland, Van der Ent, Daikin, Seris Nederland, Zelisse Interim Management, Teamwerk, Maandag, HollandRidderkerk, Trends ICT & Cordeel Nederland. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant