Tolerance Test is een bijzondere tentoonstelling die kunstwerken anders, theatraal voor het voetlicht brengt. Foto: pr
Tolerance Test is een bijzondere tentoonstelling die kunstwerken anders, theatraal voor het voetlicht brengt. Foto: pr

Metershoge fantasiewezens van Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert in Brutus

Algemeen 1.087 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 8 februari opent in Brutus (de nieuwe tentoonstellingsruimte van Atelier van Lieshout aan de Keileweg) de tentoonstelling Tolerance Test. In deze tentoonstelling kan publiek kijken en luisteren naar de 3,5 meter hoge, geschilderde mens-dier wezens van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert.

De fantasiewezens worden gepresenteerd in een bijzondere kringopstelling (publiek zit in het midden), met audioverhaal en belichting.

Lees verder onder foto.

Foto: pr

Tolerance Test reist anderhalf jaar lang door heel Nederland. Het is bijzonder dat de tentoonstelling nu in Rotterdam staat, omdat dit de thuisstad is van Charlotte Schleiffert. Ze verwierf internationaal bekendheid met tientallen solotententoonstellingen in musea wereldwijd. Schleiffert verhuisde ooit naar Rotterdam in de veronderstelling ‘dat het daar allemaal gebeurde’.

Tolerance Test, de naam zegt het al, test de tolerantie van het publiek: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in de huidige samenleving, die Schleiffert met haar wezens toont, nog onder ogen zien? De tentoonstelling wordt geopend tijdens de Rotterdam Art Week 2023 en zal ook nog tijdens de Museumnacht (4 maart) te zien zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant