Met het nieuwe gedeelte is Winkelcentrum Zuidplein nóg groter geworden.
Met het nieuwe gedeelte is Winkelcentrum Zuidplein nóg groter geworden.

Winkelcentrum Zuidplein viert na twee jaar het einde van de verbouwing met een groot openingsfeest

Algemeen 7.247 keer gelezen

Rotterdam - Het einde van de langdurige werkzaamheden op Winkelcentrum Zuidplein is in zicht. Hoewel nog lang niet alles af is, en er nog wel wat winkelruimtes gevuld moeten worden, is er woensdag 25 januari een groot openingsfeest.

Door Emile van de Velde

Bijna twee jaar heeft de klus geduurd. Belangrijkste verandering is natuurlijk het nieuwe gedeelte dat er bij is gekomen. Zuidplein was altijd al één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland, maar is met het nieuwe stuk nóg groter geworden. De aanbouw met uitgang richting busstation is sinds vorig jaar al in gebruik, met onder meer een gigantisch grote Albert Heijn en de eerste vestiging op Zuid van Amazing Oriental.

Terwijl komende week dus een openingsfeest op het programma staat, is nog niet alles af. Op de plek van de Hema is de bouwschutting weg, maar is nog niet duidelijk wat we daar allemaal kunnen verwachten. En wie er op de oude van plek van Albert Heijn bij de Pleinweg de deuren gaat openen, is ook nog niet bekend. De geruchten lopen uiteen van Jumbo tot Lidl.

Behalve ín het winkelcentrum is er omheen ook van alles veranderd. Er is een nieuw busstation natuurlijk, een nieuw theater, allerlei horecagelegenheden en een prachtig zwembad. En als de bouwhekken rond de Gooilandsingel dit jaar weg zijn, ontstaat er daar een wandelgebied in plaats van een weg vol auto’s en bussen. Onder het winkelcentrum is nu ook een doorgang die van het ov-station rechtstreeks richting Ikazia Ziekenhuis gaat. En dan hebben we het dak nog, dat moet komende zomer een evenementenlocatie worden tijdens de Rotterdamse Dakendagen.

Winkelcentrum Zuidplein is al 50 jaar hét winkelcentrum van Zuid. Tachtig procent van de 11 miljoen jaarlijkse bezoekers komt uit de omringende wijken in de gebieden Feijenoord, Charlois en IJsselmonde. Naast de dagelijkse boodschappen en het winkelen is het winkelcentrum echt een ontmoetingsplek voor velen.

De festiviteiten op 25 januari vinden van 14.00 tot 18.00 uur plaats rond een podium op het centrale plein in het winkelcentrum. Er treden bekende en minder bekende artiesten op. Van SERA (bekend van Instagram/TikTok en haar privé-optreden bij Cristiano Ronaldo) en Rajiv (bekend van o.a. Rotterdam Street Culture Week) tot Gaia Aikman (van de musical Tina Turner) tot Sabroso (de gezelligste band van Nederland). Verder kun je meezingen met het Rotterdams Koor en is er een dansact van Theater Zuidplein. Voor de kinderen zijn er speurtochten en creatieve workshops en meet and greets met Shaun ‘t Schaap en Timmie en Bitzer. De officiële openingshandeling door burgemeester Ahmed  Aboutaleb is van 16.00 tot 16.30 uur.

Uit de krant