Foto: gezond010.nl
Foto: gezond010.nl

Gemeente onderzoekt hoe gezond eten op Boulevard-Zuid overgewicht in de omgeving kan tegengaan

Algemeen 1.059 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente Rotterdam gaat op Boulevard-Zuid onderzoeken hoe bezoekers en omwonenden gezonder kunnen gaan eten. In de omgeving heeft ongeveer 57 procent van de volwassenen overgewicht, waarvan 21 procent ernstig. En op de winkelstraten Beijerlandselaan en Groene Hilledijk zijn van de 50 ondernemers die voedsel verkopen er liefst 38 fastfoodzaken. Dat aantal is tussen 2011 en 2021 met bijna 50 procent gestegen, in die periode steeg ook het aantal mensen met overgewicht.

Hoe de gemeente gezond eten (en daarmee minder overwicht) precies wil gaan promoten, is nog onduidelijk. Het experiment bevindt zich nog in de beginfase. Er is wel al een speciale gemeenteambtenaar benoemd, Leendert Meijers. Hij vertelt op de website gezond010.nl dat hij in ieder geval de samenwerking wil gaan zoeken met diëtisten, huisartsenpraktijken en andere gezondheidsinitiatieven uit de omgeving. Ook denkt hij aan het openen van een sociaal restaurant waar mensen voor minder dan de kostprijs een gezonde maaltijd kunnen krijgen. 

Rotterdam is één van de vier steden in Nederland die experimenteert in een proeftuin. De partners in deze zogenoemde City Deal streven ernaar om de voedselomgeving in 2030 overwegend gezond en duurzaam te maken, met name in kwetsbare wijken en rond scholen, in openbare gebouwen en in supermarkten, catering en horeca.

Lees meer op gezond010.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant