Nog even die lach vasthouden: In 2024 hoopt De Parade eindelijk weer de stad Rotterdam aan te kunnen doen. Foto: pr
Nog even die lach vasthouden: In 2024 hoopt De Parade eindelijk weer de stad Rotterdam aan te kunnen doen. Foto: pr

Theaterfestival De Parade komt in 2023 niet naar Rotterdam

Algemeen 1.780 keer gelezen

Rotterdam - Aankomende zomer zou De Parade – na drie jaar afwezigheid – eindelijk haar theatertenten weer opbouwen in het Museumpark in Rotterdam. Maar vanwege het grote aantal evenementen en de bijbehorende inzet van hulpdiensten in de stad kan het rondreizende festival niet De Parade organiseren op de data en in de vorm die zij voor ogen heeft in Rotterdam.

De Gemeente Rotterdam heeft de gewenste data voor De Parade niet beschikbaar gesteld. Aangezien het theaterfestival met maar liefst vijf gemeenten afspraken moet maken over de planning, vergunningen en de beschikbaarheid van de stadparken is het niet mogelijk om van de gewenste data af te wijken. 

Directeur Nicole van Vessum: “Om de planning van de rest van onze tournee niet in gevaar te brengen hebben wij moeten besluiten om ook dit jaar niet naar Rotterdam te komen. Een beslissing die wij onszelf, maar vooral alle Rotterdamse kunstenaars en het Rotterdamse publiek niet gunnen en daarom met moeite hebben genomen. En cliché of niet: De Rotterdammers zijn voor nu even uit het oog maar zeker niet uit ons hart.”

Het is de vierde editie van theaterfestival De Parade die niet doorgaat in Maasstad. In 2020 was er geen plek voor het festival door de werkzaamheden aan het Depot en het Museumpark, maar uiteindelijk konden er helemaal geen grote evenementen plaatsvinden door de Corona-pandemie. In 2021 reisde De Parade door Nederland in een aangepaste editie op 1.5 meter afstand. Ook in Rotterdam stond toen een aangepaste versie van De Parade gepland, maar in de zomer werden de Coronamaatregelen verscherpt waardoor het festival geen vergunning kreeg. 

Afgelopen zomer kon theaterfestival De Parade eindelijk weer in volle glorie op tournee en samen met het publiek genieten van mooie voorstellingen en elkaars aanwezigheid. In Rotterdam kon het festival niet terecht vanwege nieuwe werkzaamheden aan het Musuempark.

In 2024 hoopt De Parade eindelijk weer de stad Rotterdam aan te kunnen doen. De organisatie verwelkomt aankomende zomer graag alle Rotterdammerse Paradeliefhebbers in het Westbroekpark in Den Haag. Iedereen met een Rotterdampas krijgt 50% korting op toegang tot het Paradeterrein in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant