Het gaat er toch nog van komen: surfen in hartje Rotterdam! Beeld: RiF010
Het gaat er toch nog van komen: surfen in hartje Rotterdam! Beeld: RiF010

Tóch nog surfen in hartje Rotterdam, RiF010 gaat in 2024 open

Algemeen 9.947 keer gelezen

Rotterdam - Nog maar weinig mensen geloofden erin, maar RiF010 gaat er tóch nog komen! In 2024 rolt er een golf van anderhalve meter hoog door de Steigersgracht achter de Markthal, waarop iedereen kan golfsurfen, bodyboarden en kajakken.

RiF010 is een Stadsinitiatief uit 2014. Ja, 2014, zó lang geleden alweer. Het Stadsinitiatief zelf is er al jaren niet meer, de Luchtsingel (één van de voorgangers van RiF010) bij Hofplein kwijnt zieltogend weg en de aanloop naar een heus stukje wild water in het centrum van Rotterdam sleepte zó lang voort dat niemand er meer in geloofde. Behalve initiatiefnemer Edwin van Viegen dan. Hij knokte achter de schermen voort voor zijn RiF010. En hij heeft het nog toch nog voor elkaar gekregen. Over dik anderhalf jaar gaat RiF010 open.

Lees verder onder de foto.


Initiatiefnemer Edwin van Viegen bleef altijd in RiF010 geloven.

 Achterin de Steigersgracht kunnen straks beginners en kinderen op een kleinere golf de basis leren van golfsurfen. Verderop vliegen de meer gevorderden over de golf. De gracht wordt afgesloten van de rest van de Rotte zodat het water voor de watersporters gezuiverd kan worden. Straks kan je in dit kraakheldere water zelfs leren scubaduiken! En vanaf het terras van het strandhuis heb je perfect zicht op de spectaculaire activiteiten in het water, het hele jaar door. 

Initiatiefnemer Edwin van Viegen: ‘Na het verkrijgen van de bouwvergunning in 2019 hebben we door de coronapandemie én de stijging van bouwprijzen even pas op de plaats gemaakt. Dat is natuurlijk erg vervelend voor de grote groep fans die al zo lang moet wachten totdat ze kunnen golfsurfen in de Rotterdamse gracht. Maar nu is het eindelijk zo ver! Een mooie bijkomstigheid is dat als gevolg van corona de individuele sporten populairder zijn dan ooit. Dat is ook goed voor RiF010; dan kunnen we als stichting eerder onze doelstelling bereiken en Rotterdamse scholieren, tegen een gereduceerd tarief leren surfen.’ 

Wanneer de eerste paal de grond in gaat is op dit moment nog niet bekend, daar wordt volgens Van Viegen op dit moment hard aan gewerkt door de hoofdaannemer Mobilis. ‘Een ontwikkeling zoals RiF010 midden in het stadscentrum is best een complexe uitdaging waar veel bij komt kijken. Zodra de bouwplanning gereed is, zal dit bekend worden gemaakt.’ 

De verwachting is dat in de lente, maar uiterlijk in de zomer van 2024 RiF010 zijn deuren kan openen voor het publiek. Voor het einde van dit jaar kunnen de eerste tickets al geboekt worden. Hou daarvoor de website van RiF010 in de gaten www.rif010.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant