Handen met een hart. Foto: Hospice IJsselPolder
Handen met een hart. Foto: Hospice IJsselPolder

Helpende handen die uit de mouwen gestoken worden, handen die troosten, handen met een hart

Algemeen 1.276 keer gelezen

Rotterdam - De medewerkers van Hospice IJsselPolder kunnen je niet beter maken, maar ze kunnen er wél voor zorgen dat je je beter voelt. Zaterdag 8 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve zorg.  Dan is er wereldwijd aandacht voor hospice- en palliatieve zorg: een dag die in Hospice IJsselPolder niet ongemerkt voorbij zal gaan. 

Hospice IJsselPolder is een huis van warmte en aandacht waar het draait om ondersteuning in de laatste levensfase: een huis waar mensen hun leven op hun manier af kunnen ronden. De zorg in het hospice is niet gericht op genezing, maar op alles wat het leven nog zo aangenaam mogelijk kan maken. Het motto van IJsselPolder is dan ook: Wij kunnen je niet beter maken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je je beter voelt. De zorg is maatwerk, afgestemd op wat voor de bewoner en voor hun naasten belangrijk is. Er is een groot zorgteam van professionals en vrijwilligers dat 24 uur per dag klaar staat: zij zijn het hart van het hospice. Zonder hun zorgende handen geen liefdevolle, palliatieve zorg.

Gouden handen

Hospice IJsselPolder heeft ze elke dag in huis: handen aan het bed - helpende handen die zorgen. Handen die uit de mouwen gestoken worden, handen die troosten, die handreikingen doen. Handen die met een enkel gebaar zo veelzeggend kunnen zijn. Het zijn gouden handen, omdat ze de bewoners op handen dragen en omdat ze een hart hebben: een hart voor hospicezorg. Omdat deze handen 365 dagen per jaar voor de bewoners van IJsselPolder zorgen, zorgde IJsselPolder op 8 oktober met een tube handcrème voor hún handen. Een klein en symbolisch gebaar om iets groots te zeggen: heel, heel veel dank voor jullie zorg én voor jullie toewijding.

Voor meer informatie over Hospice IJsselPolder en voor informatie over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk op deze mooie plek: www.hospiceijsselpolder.nl , info@hospiceijsselpolder.nl of 010-3182821 (coördinator).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant