V.l.n.r.: Peter Blangé, Steve Tutton, Michel Everaert, Manon Flier, Leendert Vermeulen en Hans den Oudendammer. Foto: Vincent van Dordrecht
V.l.n.r.: Peter Blangé, Steve Tutton, Michel Everaert, Manon Flier, Leendert Vermeulen en Hans den Oudendammer. Foto: Vincent van Dordrecht

Rotterdam hijst vlaggen voor Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen 2022

Algemeen 892 keer gelezen

Rotterdam - Het FIVB Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen 2022 is vandaag (maandag 3 oktober) welkom geheten in Rotterdam. Dit gebeurde met een symbolisch vlaghijsmoment bij de Vlaggenparade onder aan de Erasmusbrug. Het WK Volleybal voor Vrouwen vindt voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. 

Bij het vlaghijsmoment waren Steve Tutton (Wereldvolleybalbond (FIVB)), Manon Flier (toernooidirecteur WK Volleybal), Michel Everaert (directeur sportontwikkeling en evenementen bij Nevobo) en namens Rotterdam Leendert Vermeulen (Hoofd Sport, Natuur en Recreatie Gemeente Rotterdam), Olympisch Kampioen en directeur van Rotterdam Topsport Peter Blangé en voorzitter van de Vlaggenparade, Hans den Oudendammer, aanwezig.

Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. Het WK is gestart op 23 september en vindt plaats in Nederland en Polen. Rotterdam is van 4 tot en met 9 oktober de speelstad voor de tweede ronde. In onze stad strijden acht landen in één poule om een plek bij de beste 4, om zo de kwartfinale van het toernooi te bereiken. Nederland neemt het in deze poule op tegen Brazilië, China, Japan en Argentinië. Ook Italië, België en Puerto Rico strijden in Rotterdam om een plek in de kwartfinales. De kwartfinales, halve finales en finale worden van 11 t/m 15 oktober afgewerkt in het Omnisport in Apeldoorn.

Bij de Vlaggenparade zijn de vlaggen gehesen van deze acht in Rotterdam deelnemende landen. Op de Boompjes in Rotterdam wapperen dagelijks alle vlaggen van de landen van de Verenigde Naties. Daarnaast wordt tijdens het WK met 35 WK- en de acht landenvlaggen, extra aandacht besteed aan dit unieke sportevenement in de stad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant