Hier met die bal, die natte gladde bal. Foto: Robin de Goederen
Hier met die bal, die natte gladde bal. Foto: Robin de Goederen
Matthijs Timmers en Jeroen Naaktgeboren

Even voor half negen langs het veld bij de meiden onder negen

Algemeen 712 keer gelezen

Rotterdam - Jeroen Naaktgeboren en Matthijs Timmers kijken naar hun wijk Overschie. Matthijs maakt een verhaal en Jeroen een gedicht. Deze keer: Meisjes onder negen van voetbalclub Zestienhoven.

Zaterdag, even voor half negen, bij de meisjes onder negen.

Het achterste veld is drassig, het water gaat nu al door m’n schoenen heen, mijn sokken worden nat. Wat zijn die meiden van de tegenstander groot. Er lopen ook twee jongens bij, die kunnen vast hard schieten. Mooie shirtjes hebben ze. Maar die van ons zijn mooier, wij hebben oranje met wit.

Kom, we gaan een yell doen, ja, we doen een yell. Yell, yell, yell, de meiden van Zestienhoven winnen wel. Hééh!

Hier met die bal, die natte gladde bal. Ik ga ermee lopen. Overal meisjesbenen. Auw, tegen m’n schenen. Bijna huilen, nee, toch niet huilen, wel boos kijken naar die grote. Vanmiddag heb ik een kinderfeestje. Hé, m’n sok is afgezakt. Kijk, een vliegtuig. M’n vader is er ook, hij staat langs de lijn en drinkt een kop koffie. Dat meisje heeft een mooie vlecht.

Daar gaat een fluit. Tijd voor limonade in de dug-out. Ik heb kouwe voeten. En zij heeft een schaafwond op haar knie. De limo is lekker zoet vandaag. Slok, op, kraken met m’n bekertje. De trainer zegt kom op en lekker bezig.

Gaan we weer. Daar rolt-ie. Eropaf. Ik ben als eerste bij de bal. Ik zie alleen nog maar een meisje met een ander shirt en grote handschoenen aan. Achter haar is het net. Naar beneden kijken. Waar is de bal, met welke voet ga ik schieten? Hé, m’n veter zit los. Maakt niet uit. Met rechts gaat het beste. En dan met m’n grote teen. Schop, de bal gaat scheef, maar gelukkig niet te. Daar hobbelt ie, langzaam, via de paal, zo het doel in. Juichen, springen in de regen. Het is even over negen, en de meiden onder negen hebben weer een zege.

(Door Matthijs Timmers)

Lees verder onder de foto.

Matthijs Timmers en Jeroen Naaktgeboren.

Er mag er maar één rollen

wanneer je verder kijkt
heb je vaak twee doelen
of soms nog meer, twijfel
hetzelfde als per ongeluk raak

als de wedstrijd is begonnen
is er nog maar één die mag rollen
wanneer je daar zelf bij gaat liggen
is het afwachten wie daar stil bij staat

de sprieten kunnen achter oren
nog kriebelen tot wanneer de fluit
die je eigenlijk nooit meer wilt horen
een eindstand uitdeelt tot besluit

Jeroen Naaktgeboren, september 2022

Uit de krant

Uit de krant