Tineke Speksnijder bij café de Schouw, het enige Rotterdamse café dat op lijst van Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam staat.
Tineke Speksnijder bij café de Schouw, het enige Rotterdamse café dat op lijst van Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam staat.

Café de Schouw moet volledig gesloopt worden en gaat sluiten

Algemeen 9.264 keer gelezen

Rotterdam - Het pand van café de Schouw op de Witte de Withstraat gaat tegen de vlakte. Het is na 150 jaar op. Dat betekent dat de Schouw zal sluiten. Voor zeker een jaar, vanaf januari. Daarna komt er een café terug in het pand, maar niet meer als het café dat het nu is. Café de Schouw (dat vandaag precies 82 jaar oud is) is het enige Rotterdamse café dat op lijst van Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam staat.

Eigenaar Tineke Speksnijder heeft na lang wikken en wegen en slapeloze nachten besloten dat ze na de sluiting niet meer terugkeert. Na de sloop en nieuwbouw zal het café niet meer het café zijn dat het nu is, verwacht ze. In januari volgt een afscheidsweek voor de duizenden Rotterdamse fans van de kroeg. Café de Schouw staat onder meer bekend van de kleine galerie de Aanschouw in de gevel en van de maandelijkse poëzie-avond de Poetsclub. 

De situatie in het pand is niet langer houdbaar en alleen sloop is nog een oplossing. Er zitten scheuren in de muren, de kelder staat regelmatig vol water, als het waait beweegt het bovenste gedeelte. Het gaat dus volledig tegen de vlakte en moet daarna opnieuw opgebouwd worden. 

Uiteraard later deze week meer in de column van Tineke Speksnijder in De Havenloods.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant