Tanya Hoogwerf (midden). Foto: Leefbaar Rotterdam
Tanya Hoogwerf (midden). Foto: Leefbaar Rotterdam

Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) verlaat de gemeenteraad

Algemeen 1.131 keer gelezen

Rotterdam - Tanya Hoogwerf zal per 7 september de gemeenteraadsfractie van Leefbaar Rotterdam verlaten. Ze gaat aan de slag als manager van het Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (Filomena). Haar plek zal ingenomen worden door Sebastiaan Bonte, nummer 13 van de kieslijst.

Tanya Hoogwerf is meer dan acht jaar raadslid geweest. Ze zette zich in voor een ander integratiebeleid, het tegengaan van seksueel en huiselijk geweld, vrouwenrechten, veiligheid rondom scholen, jeugdzorg en het tegengaan van seksuele straatintimidatie. 

Tanya Hoogwerf: “Ik ben Leefbaar Rotterdam en alle kiezers zeer dankbaar voor al die mooie jaren. Met veel passie heb ik het werk als raadslid gedaan. Zeker in mijn nieuwe functie als manager van Filomena, het centrum voor huiselijk geweld en kindermishandeling, zal de kennis die ik opgedaan heb niet verloren gaan en blijft mijn betrokkenheid bij de slachtoffers van intieme terreur en geweld onverminderd groot. Bij Leefbaar Rotterdam zal ik zeker aangehaakt blijven, uit het oog maar zeker niet uit het hart!”

Fractievoorzitter Bart van Drunen: “Het vertrek van Tanya uit de fractie roept een dubbel gevoel op. Aan de ene kant betreuren we haar vertrek, want we verliezen een ijzersterk en gedreven politica. Tanya was altijd een constante factor binnen Leefbaar Rotterdam die haar tanden in verschillende dossiers heeft gezet. Aan de andere kant zijn we heel erg blij voor Tanya. Ze heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet om geweld achter de voordeur keihard aan te pakken. Met haar ‘hands-on’ mentaliteit staat deze functie op haar lijf geschreven. Daarnaast is het een geweldige kans natuurlijk. We wensen haar hierbij alle succes van de wereld toe!”

Tanya Hoogwerf zal afscheid nemen tijdens de raadsvergadering van 7 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant