Foto: Dierenbescherming.nl
Foto: Dierenbescherming.nl

Zomertips van de Dierenbescherming om je dieren door de hittegolf te helpen

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Let je goed op je huisdieren tijdens de hitte? Ze kunnen namelijk niet goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en soms zelfs dodelijk zijn. De Dierenbescherming legt uit waar je op moet letten en geeft speciale zomertips om alle dieren gezond door de hittegolf te helpen.

Hoe merk je dat een huisdier het te warm heeft?

De slijmvliezen zijn rood, het dier voelt heet aan, ademt snel, wil vaak niet eten en is lusteloos. Honden kunnen gaan braken. Vogels zitten vaak met hun veren gespreid en hun snavel open.

Hoe herken je een hitteshock bij huisdieren?

Is de oververhitting ernstig, dan kan je dier een hitteshock krijgen. Dit herken je aan een snelle hartslag en ademhaling, en niet of nauwelijks reageren op prikkels. In dat geval moet je direct de dierenarts bellen en beginnen met koelen!

Hoe koel je je huisdier af?

Breng je dier naar een koele plek en zorg voor vers drinkwater. Honden, katten, konijnen en knaagdieren kun je nat maken. Doe dat vooral bij de kop, oren, hals en poten. Gebruik geen ijskoud water, daardoor trekken bloedvaten samen en wordt het nog moeilijker om lichaamswarmte kwijt te raken.

Op dierenbescherming.nl staan ook zomertips per diersoort. Van katten tot hnden, van vissen tot vogels en van paarden tot konijnen.

Uit de krant

Uit de krant