Linksachter de vier monteurs, daarnaast Margo Odijk en geheel rechts Peter Buisman bij het proostmomentje. Foto: Annemarie van der Ploeg
Linksachter de vier monteurs, daarnaast Margo Odijk en geheel rechts Peter Buisman bij het proostmomentje. Foto: Annemarie van der Ploeg

Monsterklus geklaard in Heremaflat aan Söderblomplaats in Ommoord

Algemeen 2.732 keer gelezen

Rotterdam - De VVE Söderblomplaats in Ommoord besloot in het najaar van 2021 om in alle 184 appartementen door T-Mobile de infrastructuur voor glasvezel aan te laten leggen. Deze klus werd in 3 ½ week geklaard door de strakke planning van Margo Odijk en de monteurs van Open Dutch Fiber. Op vrijdag 15 juli vond er een proostmomentje plaats bij ingang 3 van de Heremaflat. 

Door Annemarie van der Ploeg

Margo Odijk vertelt: “Ik maakte een planning waarbij voor elke woning een half uur werd gepland. Voor iedereen goed haalbaar. We wilden geen extra toestanden, dus werden de bestande kabelgoten gebruikt voor het doortrekken van de kabels. Er was een ploeg buiten om de kabel door te trekken en een ploeg binnen om hem aan te sluiten. We hadden alle medewerking van de mensen. Het is ontzettend goed gegaan en iedereen vond het ook heel netjes.”

De monteurs op hun beurt waren aardig en bereidwillig in het helpen van bewoners bij het verplaatsen van spullen en ze wilden graag aantonen dat zelfs de 30 minuten nog wel ietsje strakker kon: 15-20 minuten per appartement ging steeds beter lukken!

Peter Buisman vult aan: “Rotterdam is in 2020 gestart met een stimuleringsprogramma voor het aansluiten van woningen en bedrijven op glasvezel. Deze meest moderne manier om huizen aan te sluiten op internet bestaat uit hele dunne glasdraden, waardoor laserlicht wordt gestuurd. Er wordt met hoge frequentie veel data verzonden en ook tv signaal en telefoon komen op hoge snelheid mee.”

“Margo zorgde ervoor dat iedereen 30 minuten thuis was, met hulp van An Leune, onze ’ sleutelkoning’. Nergens in Ommoord of elders in Rotterdam is een complex van zoveel appartementen zo snel voorzien van glasvezel. Daarom eren we graag de monteurs van ODF die de klus snel, netjes en vriendelijk hebben geklaard en lieten we Nelly van Dorp deze monteurs een dankjewel ‘Merci’ overhandigen”, besluit Buisman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant