De Ronde van Kralingen heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Foto's: facebook.com/rondevankralingen
De Ronde van Kralingen heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats. Foto's: facebook.com/rondevankralingen

De Ronde van Kralingen weer terug in hart van de wijk

Algemeen 4 keer gelezen

Rotterdam - De Ronde van Kralingen zal weer gaan plaatsvinden waar het thuis hoort. In het hart van de wijk Kralingen. De aftrap wordt gegeven door de nieuwe wethouder voor welzijn en sport Faouzi Achbar op zondag 10 juli om 10.20 uur.

Start is met de familieloop gevolgd door de 6 kilometer Stratenloop. Afgelopen jaren de strijd tussen oud winnaars Nixon Fernandes en Patrick Kwist (wereldkampioen 5 km bij de masters).
Daarna is het de beurt aan de tweewielers, te beginnen met de Dikke Banden Race waar de jongste wielerhelden en heldinnen het ongeveer 1,6 kilometer lange parcours, zo snel als ze kunnen, afleggen.

Vervolgens nemen de Quooker Kralingsche Zondagfietsers het parcours over. Gezien het aantal deelnemers belooft het een spectaculaire wedstrijd te worden, want er wonen meer fanatieke wielrenners en -rensters in Rotterdam dan van te voren gedacht. Tijdens de Dameskoers strijden regionale toppers om de eerste Ronde van Kralingen Damesbokaal. 

Lees verder onder foto.

Aansluitend de sportklasse/amateurs herenkoers voor licentierijders en toprijders uit het hele land. Waar de andere ‘wedstrijden’ laagdrempelig zijn en voor alle niveaus, telt deze koningsrit en de wedstrijd van de dames van de Kralingen Koers mee voor het klassement van de KNWU. 

Als afsluiter de spectaculaire (inter)nationale fixed gear wedstrijden, racen zonder remmen. Fixed gear races komen oorspronkelijk uit New York maar groeien over de hele wereld. Met een eigen karakter…hippe baarden, tattoos en vooral hard rijden. 

Lees verder onder foto.

Dit jaar ook de voorrondes van het Nationale kampioenschap Slow Biking waaraan iedereen kan deelnemen.

De Ronde heeft een toegankelijk en laagdrempelig karakter, iedereen is welkom. Langs het parcours vinden diverse muzikale, culturele en sportieve activiteiten plaats.
Het muziekprogramma wordt mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging BIZ Lusthofstraat met daarbij het optreden van Zangkoor Bram & Saar, muziek uit verre landen en als afsluiter DJ Bootsie paul.

Ook als toeschouwer ben je natuurlijk van harte welkom bij de wedstrijden. Geniet langs het parcours en moedig de deelnemers aan!
De inschrijving via de website van de Ronde van Kralingen is geopend. Na donderdag is het een daginschrijving. Zie: www.rondevankralingen.nl  

Uit de krant

Uit de krant