Portus Juliana is een kleine school in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid, waar leerlingen een vmbo-diploma halen voor de theoretische of gemengde leerweg. Foto: pr
Portus Juliana is een kleine school in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid, waar leerlingen een vmbo-diploma halen voor de theoretische of gemengde leerweg. Foto: pr

Portus Juliana ontvangt voor de vijfde keer predicaat Excellente School

Algemeen 1.828 keer gelezen

Rotterdam - Portus Juliana, gevestigd in Rotterdam-Zuid, heeft maandag 27 juni voor de vijfde keer het predicaat Excellente School in ontvangst mogen nemen uit handen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een gebied dat op vele terreinen achterstanden kent, bewijst Juliana dat uitblinken mogelijk is. De school doet dit al jarenlang en mag zich sinds 2012 excellent noemen. 

Een Excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Het concept van (t)huiswerkvrij onderwijs van Juliana leidt niet alleen tot goede eindexamenresultaten, het heeft er ook voor gezorgd dat de school wederom is uitgeroepen tot Excellente School. Een erkenning waar de school zeer trots op is. 

Veilige kleine haven op Zuid
Portus betekent haven en dat is wat Juliana wil zijn voor haar leerlingen: een veilige thuishaven. Het is de plek waar de toekomst centraal staat, de reis van hun leven begint en ze leren hun eigen koers te varen. Portus Juliana is een kleine school in Charlois, hartje Rotterdam-Zuid, waar leerlingen een vmbo-diploma halen voor de theoretische of gemengde leerweg. De school daagt leerlingen uit om boven zichzelf uit te stijgen. De helft van de leerlingen verlaat de school met een diploma op een hoger niveau dan het basisschooladvies. 

Lees verder onder foto.

Trots op dit resultaat
De jury is onder de indruk van de verankering van het (t)huiswerkvrije onderwijs, de intensieve leerlingbegeleiding en de kansen die aan alle leerlingen geboden worden. De resultaten die de school met haar leerlingen boekt, zijn opmerkelijk goed. Het lukt Juliana om de leerlingen te laten groeien en kansengelijkheid en inclusiviteit te verwerven in haar onderwijsaanbod en de begeleiding aan de leerlingen. Allemaal redenen voor het ministerie om wederom met vertrouwen het predicaat tot 2025 toe te kennen. 

Directeur Arie Boom is uitermate blij dat de school opnieuw de erkenning heeft gekregen en is trots op eenieder die bij de school betrokken is. “Wij zijn enorm trots op het feit dat we voor de vijfde keer het predicaat Excellente school in ontvangst mogen nemen. Onze docenten zetten alles op alles om een leerling op een passende manier te begeleiden. Leerlingen zijn in goede handen bij ons en voelen dat ook zo. De prettige manier van samenwerken met ouders maakt het compleet”, aldus Arie Boom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant