Twee jonge dansers van The House of Urban Arts repeteren voor hun optreden bij 'Ontketend'. Foto: pr
Twee jonge dansers van The House of Urban Arts repeteren voor hun optreden bij 'Ontketend'. Foto: pr

Klassieke muziek ontmoet urban arts in concert Ontketend

Algemeen 30 keer gelezen

Rotterdam - Wie houdt van klassieke muziek en zich wil laten verrassen hoe dat eruit ziet in combinatie met moderne dans door Rotterdamse jongeren, beleeft zaterdagavond 2 juli een uniek concert. Stichting Melopee organiseert dit muzikale en culturele programma Ontketend in de Bergsingelkerk in Rotterdam.

Professionele musici en jonge dansers delen met elkaar de passie voor muziek en beweging. Zij laten dit horen en zien bij ‘Ontketend’.
De uitvoerenden zijn het strijkkwartet Amici della Musica onder leiding van Frank de Groot, Ad Broeksteeg (piano), Marjolein Koning (althobo) en de jonge dansers van The House of Urban Arts onder leiding van choreografe Indirah Tauwnaar.

Lees verder onder foto.

Strijkkwartet Amici della Musica Den Haag o.l.v. Frank de Groot (links). Foto: pr

Première jonge componist
Stichting Melopee geeft jonge musici en componisten graag een podium en heeft de 21-jarige Portugese Bruno Vicente, student aan Codarts, gevraagd een muziekstuk voor strijkkwartet te componeren. In Ontketend is de vertolking van zijn ‘Diaspora for String Quartet’. Bruno is een van de gasten op 2 juli en kijkt uit naar zijn première!

House of Urban Arts
Wie zich ook verheugen op een optreden, zijn de jonge dansers van The House of Urban Arts, een initiatief op Rotterdam Zuid. Daar ontwikkelen jongeren hun talenten in de Urban Arts. Met onder andere zingen, dansen, theater maken, beats produceren en spoken word.

Het muziekprogramma Ontketend is op zaterdagavond 2 juli in de Bergsingelkerk, op de Bergsingel 152 in Rotterdam Noord.
Het concert begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 22,15 uur. Toegangsprijs voor jongeren is 10 euro. Volwassenen betalen 20 euro. Je kunt je kaarten vooraf online bestellen of aan de zaal kopen (pin of contant).
Zie ook: stichtingmelopee.nl

Uit de krant

Uit de krant