De expositie Wild Summer of Art in Rotterdam wordt een zomerse ontdekkingstocht langs rijp en groen, langs kunstenaars van nu. Foto: brutus.nl
De expositie Wild Summer of Art in Rotterdam wordt een zomerse ontdekkingstocht langs rijp en groen, langs kunstenaars van nu. Foto: brutus.nl

Eerste editie Wild Summer of Art toont 180 Rotterdamse kunstenaars

Algemeen 1.535 keer gelezen

Rotterdam - Van 1 juli t/m 4 september 2022 vindt de eerste editie van Wild Summer of Art plaats. Een enorme expositie met geselecteerd jong talent en gevestigde namen met nieuw werk van in totaal 180 kunstenaars. Wild Summer of Art is gratis te bezoeken.

Wild Summer of Art biedt een overzicht over de stand van nu. Bezoekers kunnen de geëxposeerde werken kopen, rechtstreeks van de kunstenaar. Afhankelijk van de resultaten zal Wild Summer of Art een terugkerend jaarlijks evenement worden vergelijkbaar met de Summer Exhibition in de Londense Royal Academy.

Wild Summer of Art vindt plaats in Brutus; het complex met diverse werk- en tentoonstellingsruimtes in het Rotterdamse Merwevierhavengebied. De werken worden getoond in alle ruimtes: van het gangenstelsel in de Ruïne tot in de 12 meter hoge Kathedraal zaal. 

Voor deze overzichtstentoonstelling laten de in totaal 180 kunstenaars een enorme diversiteit aan disciplines en materialen zien. Wild Summer of Art toont een zorgvuldig samengestelde dwarsdoorsnede van de diversiteit in de Rotterdamse kunstscene. Part I van Wild Summer of Art is te bezoeken van 1 juli tot 31 juli. Part II is van 6 augustus tot 4 september. Beiden zijn gratis toegankelijk. 

Sanne ten Brink (nieuwe directeur Brutus) over Wild Summer of Art: “Brutus zet Rotterdamse kunstenaars deze zomer in de spotlights. Er wordt groots uitgepakt!”

In Brutus, de locatie van Wild Summer of Art kunnen deelnemers naar eigen believen groots uitpakken. De samenstelling van Wild Summer of Art is in handen van een curatorenteam onder leiding van Piet de Jonge, (voormalig conservator van het Van Abbemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen en Museum Kröller-Müller), Jessy Koeiman (curator Collectief Leren, Kunstinstituut Melly) en Liesbeth Bik (beeldend kunstenaar en curator). De curatoren zijn geadviseerd door twaalf professionele scouts, die kunstenaars hebben aangedragen wat geresulteerd heeft in een breed samengesteld geheel.

Opening op 1 juli
Een grote tentoonstelling vraagt natuurlijk om een grootse opening. Een feest waarop geproost, gepraat en gedanst kan worden. Na een woord van de nieuwe Brutus directeur Sanne ten Brink en het curatoren team, gaat kunstenaar Sachia Pereira-Stolle het publiek voor door de ruimtes van Brutus met zijn Bloedbeer Parade. Deze optocht gaat uiteindelijk over in een wonderlijk openingsritueel. Daarna is de tentoonstelling officieel geopend voor publiek. Muziek wordt verzorgd door Move Around Sound.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant