Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

Rotterdammers kunnen komende maanden gratis een bakfiets of aanhangwagen lenen voor wegbrengen afval

Algemeen 941 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdammers kunnen voortaan gratis een elektrische bakfiets of aanhangwagen lenen om afval, grofvuil, groot tuinafval of bruikbare tweedehandsspullen naar een milieupark te brengen. Je kunt de bakfiets online reserveren en afhalen in Delfshaven, Noord of IJsselmonde. Een aanhangwagen kun je lenen in Charlois, Delfshaven of Prins Alexander. 

Bewoners kunnen online een bakfiets of aanhangwagen reserveren en deze voor een dagdeel gebruiken. Het gaat om een proef waarmee de gemeente wil onderzoeken of het uitlenen van vervoersmiddelen Rotterdammers stimuleert om groot afval en bruikbare spullen naar een milieupark te brengen. Maar ook of het logistiek goed is te organiseren. De proef duurt tot eind oktober. 

Aanhangwagens kunnen geleend worden op milieuparken Charlois, Delfshaven en Prins Alexander tijdens openingstijden van de milieuparken.

Bakfietsen zijn van dinsdag tot en met vrijdag online te reserveren en daarna op te halen bij: Publiekslocatie Delfshaven, Looiershof 12, Publiekslocatie IJsselmonde, Herenwaard 23Stadsarchief Noord, Hofdijk 651

Uit de krant

Uit de krant