Buzz010 maakt het mogelijk dat scholen hun leerlingen op een veilige en betaalbare manier vaker kunnen laten leren buiten het klaslokaal. Foto's: Dimitri Hakke
Buzz010 maakt het mogelijk dat scholen hun leerlingen op een veilige en betaalbare manier vaker kunnen laten leren buiten het klaslokaal. Foto's: Dimitri Hakke

Buzz010 rijdt nog eens 5 jaar door straten van Rotterdam

Algemeen 1.147 keer gelezen

Rotterdam - Leerlingen kunnen ook de komende jaren op excursie naar het museum, theater of de kinderboerderij met Buzz010. De regeling, die het mogelijk maakt om goedkoper busvervoer te boeken voor Rotterdamse scholen in het primair onderwijs, wordt met 5 jaar verlengd. 

De verlenging werd maandag 4 april op feestelijke wijze gevierd bij de Speeldernis in het bijzijn van wethouder Judith Bokhove.

“Buzz010 maakt het mogelijk dat scholen hun leerlingen op een veilige en betaalbare manier vaker kunnen laten leren buiten het klaslokaal”, legt projectleider Eelke Bosman uit. “De afgelopen vier schooljaren hebben scholen veelvuldig en naar grote tevredenheid gebruik van gemaakt van de regeling en ik ben heel blij dat daar nog eens 5 schooljaren bijkomen.” Buzz010 vervoerde de afgelopen jaren maar liefst 125.000 leerlingen in meer dan 4000 bussen.

Lees verder onder foto.

Verrijking voor het onderwijs
Het uitgangspunt van Buzz010 is dat leren buiten het klaslokaal een verrijking is voor het onderwijs. “Buzz010 draagt bij aan het ontsluiten van al het moois, interessants en leerzaams dat Rotterdam te bieden heeft voor kinderen om hun wereld te vergroten. Het mes snijdt aan meerdere kanten: naast verrijken van de leefwereld van leerlingen, ontzorgt Buzz010 scholen en ondersteunt de regeling excursiebestemmingen”, aldus Bas Woudstra, voorzitter Stichting Buzz010. “Als ik hoor dat kinderen de busreis al een beleving op zich vinden of dat leerlingen voor het eerst het strand zien door het vervoer van Buzz010, dan denk ik ‘daar doen we het voor’”, vult Bosman aan.

Unieke samenwerking
Buzz010 is een samenwerking tussen Stichting Buzz010, gemeente Rotterdam, Stichting De Verre Bergen, de Rotterdamse schoolbesturen en KCR. “Het verlengen van de Buzz010-regeling is een goede vorm van een mooie strategische alliantie tussen partners in de stad en de gemeente”, vindt Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, Jeugd en Taal. “Buzz010 is heel belangrijk want zo bieden we kinderen de mogelijkheid om Rotterdam te ontdekken. Ze doen nieuwe ervaringen op, kunnen opgedane kennis in praktijk brengen en leren van alles over hun omgeving. Daarnaast is het stukje samenwerking heel belangrijk, de betrokken partijen moeten het echt samen doen. Alleen dan kom je een stapje verder.”

Lees verder onder foto.

Feestelijk moment
De verlenging werd maandag 4 april gevierd bij natuurspeeltuin De Speeldernis. Niet alleen de betrokken partijen waren daarbij aanwezig maar ook groep 6 van de Bogermanschool. Adjunct-directeur, Ingrid van den Burg: “We zijn heel blij met Buzz010. Het is een goede en veilige manier om met leerlingen uitstapjes buiten de school te kunnen maken. Voor de leerlingen is op excursie gaan ontzettend leuk en leerzaam want ze komen op plekken waar ze anders niet snel zouden komen. Hun leefwereld wordt vergroot, hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en ze kunnen geleerde theorie in de praktijk toepassen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant