Leerlingen van de Nord Anglia International School Rotterdam planten het eerste Voedselbosje van Rotterdam bij hun school aan de Verhulstlaan.  Foto: Caro Linares
Leerlingen van de Nord Anglia International School Rotterdam planten het eerste Voedselbosje van Rotterdam bij hun school aan de Verhulstlaan. Foto: Caro Linares

Eerste van tien voedselbosjes op Rotterdamse schoolpleinen

Algemeen 784 keer gelezen

Rotterdam - Leerlingen van de Nord Anglia International School Rotterdam hebben met Stichting Natuurstad Rotterdam, IVN Natuureducatie en wethouder Bonte onlangs planten voor het eerste Voedselbosje van Rotterdam op hun schoolplein in de grond gezet.

Door het Voedselbosje, bestaande uit 30 verschillende soorten planten, bomen, struiken en kruiden, leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en wat de positieve werking is voor natuur, klimaat én jezelf. 

Steeds meer scholen en BSO’s vergroenen hun buitenruimte. Dat is goed voor de leerlingen en voor de natuur, zorgt voor meer dieren op het plein, meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval. 

De aanplant van het Voedselbosje bij Nord Anglia is de eerste in een reeks van tien Voedselbosjes die Natuurstad en IVN dit jaar samen realiseren in Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant