Tijdens de Plantdag hebben de kinderen de jonge planten in de grond gezet. Foto: Caro Linares
Tijdens de Plantdag hebben de kinderen de jonge planten in de grond gezet. Foto: Caro Linares

Leerlingen van Nord Anglia International School planten lekker en leerzaam Voedselbosje

Algemeen 601 keer gelezen

Rotterdam  - Leerlingen van de Nord Anglia International School Rotterdam in Hillegersberg hebben op Plantdag samen met Stichting Natuurstad Rotterdam en IVN Natuureducatie een Voedselbosje op hun schoolplein geplant.

Wethouder Arno Bonte opende het Voedselbosje officieel op vrijdag 11 maart. Het Voedselbosje is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten (bomen, struiken, kruiden, klimplanten en bodembedekkers) groeien waar je van kunt eten. Tijdens de Plantdag hebben de kinderen de jonge planten in de grond gezet. Van appel- en amandelboom tot lekkere bladgewassen als rabarber en brave hendrik.

Lees verder onder foto.


Wethouder Arno Bonte opent samen met leerlingen het eerste Voedselbosje op schoolplein Nord Anglia ISR. Foto: Natuurstad Rotterdam / David Rozing

Nord Anglia ISR is verheugd om als een van eerste scholen in Rotterdam het Voedselbos te lanceren. Directeur Ms Alison Lipp: “Kinderen worden beïnvloed door hun omgeving, de mensen die ze ontmoeten en de activiteiten waaraan ze deelnemen. In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit dat kinderen buiten zijn en interactie hebben met leeftijdsgenoten en met de natuur. Om zo samen in contact te komen met de grond waaruit alle dingen groeien.”

Door het Voedselbosje leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier hoe voedsel groeit en dat dat het bosje goed is voor de natuur, voor het klimaat én voor jezelf. Ook ontdekken ze hoe verschillende planten en vruchten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Naast planten en bomen groeien er in Voedselbosje ook eetbare bloemen. Kinderen krijgen niet alleen het Voedselbosje op het schoolplein; IVN verzorgt ook gastlessen en levert educatiemateriaal, waarmee de school zelf aan de slag gaat.

De eerste in de reeks van tien
Steeds meer scholen en BSO’s vergroenen hun buitenruimte. Dat is goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Groen zorgt ook voor meer dieren op het plein, meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval. Stichting Natuurstad Rotterdam en IVN helpen daar graag aan mee. De aanplant van het Voedselbosje bij Nord Anglia is de eerste in een reeks van tien voedselbosjes die Natuurstad en IVN dit jaar samen realiseren in Rotterdam.

Aftrap samenwerking Natuurstad en IVN
Tegelijkertijd is dit de aftrap van de samenwerking tussen Natuurstad en IVN. “Wij dromen van een groen, gezond Rotterdam en natuurinclusief leven van alle Rotterdammers. We geloven dat we samen meer kunnen bereiken. En dat doen we door direct in de praktijk aan de slag te gaan,” aldus de beide directeuren Louise Bergenhenegouwen (Natuurstad) en Daphne Teeling (IVN Zuid-Holland). “Onze intentie is de samenwerking de komende jaren te intensiveren.” Deze Voedselbosjes zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Rotterdam, Weerwoord, Rotterdam gaat voor Groen, Rabobank Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds en Jong Leren Eten.

Duizend Voedselbosjes
Dit Rotterdamse initiatief maakt onderdeel uit van de droom van IVN om in de periode 2020 - 2024 landelijk duizend Voedselbosjes aan te leggen. Omdat IVN dit niet alleen kan, wordt samengewerkt met landelijke, regionale en lokale partners op het gebied van natuur- en milieueducatie. Dat IVN hiervoor in de regio Rotterdam bij Natuurstad terechtkomt, is een logische stap; Natuurstad is met locaties in alle gebieden van Rotterdam zeer goed thuis in het lokale netwerk, bereikt vrijwel alle scholen en weet relevante partners te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant