De Hef. Foto: Rob Adriaanse
De Hef. Foto: Rob Adriaanse

De Hef moet even wijken voor gigantisch zeilschip van rijkste man ter wereld

Algemeen 2.250 keer gelezen

Rotterdam - Waarschijnlijk komende zomer moet De Hef tijdelijk ontmanteld worden om een gigantisch nieuw zeilschip van Jeff Bezos doorgang te verlenen, zo meldt rijnmond.nl. Het schip van de voormalig CEO van Amazon past niet onder ‘het val’ van de Koningshavenbrug door en daarom heeft Bezos een verzoek bij de gemeente Rotterdam neergelegd om de brug even een paar dagen uit elkaar te halen. Hij betaalt dat zelf en lijkt toestemming te krijgen.

Bezos (die met Elon Musk stuivertje wisselt als het gaat om wie de rijkste op aarde is) heeft het luxe jacht laten bouwen bij Oceanco te Alblasserdam. En daar moet het uiteindelijk wegvaren, richting zee, door Rotterdam. Omdat de driemaster te hoog is om onder De Hef door te kunnen, moet het middenstuk van de brug een paar dagen wijken. 

Dat gebeurde ook in 2017, toen voor langere tijd wegens een grote opknapbeurt. Eigenlijk is destijds beloofd dat zoiets nooit meer nodig zou zijn, maar nu kan het dus toch gebeuren. Helemaal zeker is dat nog niet: het bedrijf dat De Hef gaat onttakelen moet de plannen nog ter goedkeuring voorleggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant