Foto's: Studio de Doelen
Foto's: Studio de Doelen
Foto’s

Zo zag de actie Kapsalon Theater er in Rotterdam uit

Algemeen 244 keer gelezen

Rotterdam - In allerlei theaters en musea in Rotterdam wordt vandaag actie gevoerd tegen de alsmaar voortdurende sluiting van cultuurinstellingen. Tijdens Kapsalon Theater kun je je haar laten knippen of je nagels laten doen, bij Museum Gym gaan mensen met elkaar in beweging. 

De actie is officieel niet toegestaan en dus kwamen er onder meer bij Theater Walhalla op het Deliplein handhavers langs om een waarschuwing uit te delen. Rond half vier werd de actie op Katendrecht daarom naar buiten verplaatst.

Kapsalon Theater is een landelijk initiatief van theatermakers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. De actie is bedoeld om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op de cultuursector die keer op keer achteraan de rij staat wanneer het om versoepelingen gaat. Omdat bijvoorbeeld kapsalons in Nederland sinds zaterdag weer wel open mogen, wordt er vandaag ook in theaters geknipt. Maar dan wél met optredens erbij.

New Grounds:

In Rotterdam doen Theater Walhalla, Comedy Club Haug, Podium New Grounds, De Doelen en Jeugdtheater Hofplein mee aan het protest. Ook musea als de Kunsthal, het Nederlands Fotomuseum en Het Nieuwe Instituut voeren vandaag actie.

Zo ziet Kapsalon Theater er in Studio de Doelen uit:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant