Willen ij de Kaaswagen (Foto: Anneke Klein)
Willen ij de Kaaswagen (Foto: Anneke Klein)

Kaasboer Willem staat al 50 jaar lachend op de markt; hij heeft voor elke klant een grap of praatje

Algemeen 242 keer gelezen

Rotterdam - Willem Bakker staat deze week 50 jaar met de Kaaswagen op de markt in Hoogvliet. De kaasboer leerde het vak in Gouda en heeft meerdere prijzen gewonnen met het kaaskeuren. Zijn favoriete kaas op de boterham? Een belegen Noord-Hollandse of een boeren kaas uit Stolwijk.

Al direct na de basisschool had Willems vader hem nodig op de melkwagen. Vanaf dat moment ging hij niet meer naar school, maar leerde alles van hem. Rekenen, ordenen, klantcontact. Op zijn vijftiende zag Willem een advertentie om kaas te gaan verkopen. Hij werd aangenomen en leerde het vak op de markt in Gouda. Dat is precies 50 jaar geleden.

Willem heeft door het hele land kaas verkocht. Van Limburg tot Zeeland, maar de laatste jaren vooral in Zuid-Holland. Zijn vijf dochters hebben allemaal bij hem gewerkt en zijn vrouw gaat nog regelmatig met hem mee. Maar niet altijd, want de dagen zijn lang. “Ik vertrek iedere dag om 5.00 uur en ben twee keer in de week om 20.00 uur weer thuis.”

Aan afbouwen denkt hij voorlopig nog niet. “Ik heb alleen maar leuke klanten, die kan ik nog niet missen!” Wie wel eens bij Willem komt weet: je krijgt niet alleen je kaas, maar ook een praatje of een goede grap.

Uit de krant