Mia Correia Santos en Richard Visser. Foto: Horeca Vakschool Rotterdam
Mia Correia Santos en Richard Visser. Foto: Horeca Vakschool Rotterdam

Mia bakt zulke lekkere oliebollen dat maestro Richard Visser haar recept overschreef!

Algemeen 1.540 keer gelezen

Rotterdam - Welke leerling van de Horeca Vakschool Rotterdam (HVsR) bakt volgens ‘maestro oliebollenbakken’ Richard Visser de beste en lekkerste oliebol? Dat was dinsdag 14 december de vraag aan de Noordsingel. En het het antwoord was... Mia Correia Santos!

De dertienjarige Mia maakt volgens Richard Visser een waanzinnig lekker bol met walnoot, groene appel, kaneel, sinaasappel, rozijn, gedroogd fruit, citroensap en citroen rasp. De bol was ook mooi rond gebakken en niet vet. Visser heeft het recept zelfs overgeschreven voor zichzelf! Een goede tweede was Jennifer, zij had een verfrissende oliebol met stukjes ananas. Verder kwamen er op de twaalfde editie van de wedstrijd oliebollen voorbij met kokos, wortel en gember, kaas en bosui, en de traditionele rozijnen. 

Richard Visser, de Rotterdamse oliebollenkraamhouder beoordeelde (coronaproof uiteraard) en vakkundig de oliebollen van de leerlingen en jureerde wie de winnaar van 2021 werd. De kampioen mag een middagje gaan bakken bij de beroemde Rotterdamse oliebollenbakker aan de Heemraadssingel.

De leerlingen van de Horeca Vakschool Rotterdam hebben de afgelopen weken ‘de oliebol’ als thema in hun lesprogramma gehad. Wat hebben ze ervan opgestoken en is dat te proeven in hun oliebollen? Dat was de vraag bij de wedstrijd. De leerlingen gebruikten tijdens de wedstrijd allemaal dezelfde basisproducten en mochten er zelf een ingrediënt bij bedenken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant