De populaire winkel De Toko in Rotterdam-Noord moet sluiten. Maar Perry en compagnon Ed hebben een pand aan de Vredehofstraat in Kralingen op het oog. Foto: Jasmijn Mascini
De populaire winkel De Toko in Rotterdam-Noord moet sluiten. Maar Perry en compagnon Ed hebben een pand aan de Vredehofstraat in Kralingen op het oog. Foto: Jasmijn Mascini

De Toko gaat dicht, Perry de Man hoopt op nieuwe locatie in Kralingen

Algemeen 2.027 keer gelezen

Rotterdam - Na zeven jaar Indonesische gerechten serveren, moet De Toko in Noord sluiten. Er komt een nieuwe bestemming voor het winkelpand waar de iconische en geliefde zaak in huist. Het pand wordt namelijk verkocht als woning. Perry de Man, mede-eigenaar, vindt het vooral voor de buurt verdrietig dat zijn winkel moet sluiten. Hij hoopt naar Kralingen te kunnen verhuizen.

Door Jasmijn Mascini

De Man: “Ik heb er zo lang mogelijk mee gewacht om dit nieuws te delen. Er zijn veel mensen uit de buurt die graag langkomen en ik vind het best lastig om afscheid te nemen.”

Op 9 januari is het zo ver, dan moet De Toko Rotterdam voorgoed de deuren sluiten. Het pand aan de Abraham Kuyperlaan is verkocht als woning. Dat zijn winkel zou worden verkocht was al een tijdje duidelijk voor eigenaar Perry: “We zijn van huisbaas gewisseld. Onze oude huisbaas heeft dit pand verkocht aan een nieuwe huisbaas, met het plan hier een woning van te maken.”

Zonde

Over welke vastgoedbedrijven dit gaat wil Perry verder geen woorden vuilmaken: “Ik vind het niet eens raar dat dit gebeurt, het is natuurlijk gewoon geld verdienen voor die mensen. Ik vind het alleen zonde dat dit in winkelpanden gebeurt. Winkels en horeca maken een wijk levendig, dat verdwijnt nu langzaam.” Perry wijst uit zijn raam naar buiten: “Op dit kruispunt zaten vroeger een slager, een bakker en een kruideniertje.” Alles wat er nu te zien is, zijn woonhuizen.  

De Toko blijft de komende tijd nog even open: “December draaien wij nog op volle toeren en begin januari komt er nog een feestje.”  

Voor de laatste dagen (4 tot en met 9 januari) heeft De Man een speciale feestweek voor De Toko gepland: “Ik ga wat vrienden uitnodigen om hier te komen koken, elke dag wat anders. Gewoon even wat gezelligheid voor het nieuwe jaar. Ik ben er heel blij mee dat iedereen zo graag hier komt, dus ik wil het fijn afsluiten op deze manier.” 

Verhuizen naar Kralingen

Is dit het dan? Waarschijnlijk niet. Perry en compagnon Ed hebben een pand op de Vredehofstraat in Kralingen op het oog. Een duidelijke belofte over een nieuwe Toko op deze locatie kunnen zij nog niet doen, want ook bij dit pand is er sprake van een mogelijk bestemmingsplan.

Uit de krant