In en rondom de plas en het bos is van alles te doen en te beleven. Foto: Peter Zoetmulder
In en rondom de plas en het bos is van alles te doen en te beleven. Foto: Peter Zoetmulder
Reportage

Op bezoek in het Kralingse Bos

Algemeen 689 keer gelezen

Rotterdam - Met 300 hectare is het Kralingse Bos het grootste, groene recreatiegebied van Rotterdam. De vele grasvelden rond de Kralingse Plas zijn gemaakt om te picknicken. Barbecueën is toegestaan op de velden bij het strandbad aan het Langepad. 

Door Peter Zoetmulder

Het gebied van het Kralingse Bos is ideaal om te sporten: skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden of zeilen. In het park lopen verscheidene wandelpaden die afzonderlijke namen hebben. Daarnaast zijn er hardloopbanen, fiets- en skateroutes en speciale ruiterpaden. Voor hardlopen of skaten is het rondje Kralingse Plas, vijf kilometer lang, een mooi parcours. En golfen kan ook nog, want aan de oostkant van het Kralingse Bos ligt de Openbare Golfbaan Kralingen.

Avontuurlijke activiteiten in het Kralingse Bos zijn te beleven bij het Klimbos Fun Forest Rotterdam. Hier kun je klimmen in het bos op maar liefst zeven parcoursen met touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen. Ook kinderen vanaf 7 jaar met een lengte van 120 cm zijn welkom om te komen klimmen. Er worden tevens kano’s en SUP-boards verhuurd. 

Aan de westkant van de Kralingse Plas zijn veel voorzieningen voor kinderen zoals grasvelden en speeltuinen. Er is een kabelbaan, zandmachine en waterglijbaan en ook zijn er schommels. Aan de westzijde is een strandje en een kinderbad te vinden dat vooral in de zomerperiode populair is. Maar ook in de gratis toegankelijke Kinderboerderij De Kraal kunnen kinderen zich vermaken. 

Aan de noordkant van de Kralingse Plas aan de rand van het Kralingse Bos ligt een leuke speeltuin en grasweide. In de buurt hiervan bevindt zich een klein hertenkamp. Rond de Kralingse Plas bevinden zich ook een paar restaurants met ruime terrassen die een schitterend uitzicht hebben op de skyline van Rotterdam. In het Kralingse Bos bevinden zich een eethuis en twee pannenkoekenrestaurants. Op de Kralingse Plas kun je varen, roeien, zeilen of surfen.

Uit de krant