Afbeelding

Leraren van Taekwon-do school Cheo Go Kwan meervoudig wereldkampioen

Algemeen 110 keer gelezen

Rotterdam - Van 28 september t/m 1 oktober werd in Barneveld het open ITF Taekwon-do wereldkampioenschap gehouden. Nederlandse selectieleden Marcel Hildering en Samantha Booij, leraren van de Rotterdamse Taekwon-do school Cheo Go Kwan wisten daar beide meervoudig wereldkampioen te worden.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat een dergelijk wereldkampioenschap in Nederland werd georganiseerd. Op een wedstrijdvlak dat bestond uit ongeveer 1500 deelnemers uit meer dan 20 landen was de concurrentie sterk vertegenwoordigd. Toch lukte het Marcel en Samantha om samen maar liefst 7 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar huis te nemen.

Na meer dan 6 maanden intensieve voorbereiding is het resultaat verbluffend. Op het onderdeel ‘Pre-arranged sparring’ wisten zij samen wereldkampioen te worden. Dit onderdeel is nog vrij nieuw op Wereldkampioenschappen. Hierbij gaat het erom dat er een schijngevecht wordt gedemonstreerd waarbij techniek, timing, precisie en kracht worden beoordeeld. Ze versloegen hiermee o.a. Argentinië en Kroatië.

Individueel pakte Samantha na een winst op Hong Kong en Engeland de zilveren medaille op het onderdeel Tuls. Marcel wist op dit onderdeel de bronzen medaille te winnen. Dit onderdeel is naast sparren één van de meest populaire onderdelen. In tegenstelling tot ‘Pre-arranged sparring’ doe je dit onderdeel individueel en gaat het erom dat je een patroon/schijngevecht zo foutloos mogelijk weet uit te voeren. Balans, concentratie, kracht en snelheid zijn hier essentieel.

Samen met andere Nederlandse selectieleden wist Samantha daarnaast ook wereldkampioen te worden op de onderdelen team breken en team special techniques. Bij het laatste onderdeel team sparren wist zij de zilveren medaille te bemachtigen. Marcel pakte met zijn team zelfs 3 gouden plakken, op team breken, team special techniques én team sparren.

Ben je ook geïnteresseerd in Taekwon-do, kijk dan voor meer informatie op www.cheogokwan.nl.

Uit de krant