Winst voor Oude Maas

Oude Maas wint op karakter

Algemeen 60 keer gelezen

Na lang wachten is eindelijk de winterstop achter de rug. Door de afgelastingen van eind vorig jaar is Oude Maas nog niet halverwege het seizoen. Wedstrijd 11 is een thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. Een ploeg die het afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de eerste klasse. In deze klasse zijn de Heerjansdammers uitstekend van start gegaan en bevinden zij zich in de middenmoot.

Poortugaal - De eerste 10 minuten hebben de bezoekers een licht overwicht. Dit leidt tot een paar kansjes. Oude Maas laat het voorlopig over zich heen komen, maar raakt al na amper een kwartier verdediger Dempsey Varela kwijt met een blessure aan zijn bovenbeen. Waylon Kampwart komt hem vervangen, wat de nodige omzettingen in de verdediging met zich meebrengt. Halverwege de eerste helft is het plots Oude Maas dat via de linkerkant een messcherpe aanval opzet. Patrick Fernand krijgt op links de bal aangespeeld, levert een geweldige voorzet af, die voor de voeten van aanvoerder Wilson van Klooster komt. Met een diagonale uithaal verschalkt hij de doelman van Heerjansdam 1-0. Na deze mooie treffer laat Oude Maas het spel weer over aan Heerjansdam. Echter in de wetenschap dat ze zelf het spel razendsnel kunnen verleggen. Heerjansdam kan het schijnbare veldoverwicht niet verzilveren en moet blijven oppassen voor de uitvallen van Oude Maas. Met een 1-0 ruststand worden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft lijkt een kopie van de eerste helft te worden. Heerjansdam in de aanval en Oude Maas rustig verdedigend en af en toe zeer gevaarlijk eruit komend. Al in de 8e minuut van de tweede helft is het bijna raak voor Heerjansdam. Met de nodige kunst en vliegwerk houdt Oude Maas het doel schoon. De thuisploeg komt direct met een antwoord. Elvis Versluis neemt de bal direct uit de lucht. De doelman weet het knappe schot te pareren. De klok tikt door in het voordeel van Oude Maas. Steeds vaker wordt de lange bal gehanteerd door de bezoekers. Iedere keer ook wordt de bal weer weggewerkt door een verdediger of is de bal voor doelman Jeroen Kloosterman. Na een klein half uur spelen zet Oude Maas een aanval op vanaf de linkerkant. Elvis Versluis denkt met een strakke voorzet over de grond spits Darragh Zondervan aan te spelen. De gehele Heerjansdam verdediging denkt hetzelfde. Echter laat Darragh de bal met een slim overstapje doorgaan. Dit brengt de ingevallen Jeffrey van Veen plots alleen voor de doelman. Het schot van Jeffrey belandt uiteindelijk op de uitgestoken voet van de Heerjansdam doelman. Met nog een klein kwartier te gaan is het Heerjansdam die met de moed der wanhoop de aanval kiest. Dit wordt echter zo slordig gedaan dat nagenoeg iedere bal een prooi is voor een speler van Oude Maas. Totdat diep in blessuretijd een speler van Heerjansdam tegen de grasmat wordt gewerkt. Hoewel de bal net buiten het zestienmetergebied ligt is het een prachtige plaats om het in een keer te proberen. Gelukkig voor Oude Maas brengt de lat redding. Dit is gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Oude Maas neemt door deze overwinning weer wat afstand van de onderste plaatsen.

Aanstaande zaterdag 3 februari speelt Oude Maas om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Oranje Wit in Dordrecht.