AED van apotheek Rijken samen met apotheker M.C. Bello
AED van apotheek Rijken samen met apotheker M.C. Bello Foto: I.H. Oei

Apotheek Rijken wil levens redden in Lombardijen met AED voor de hele buurt

Algemeen 234 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED – dit is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand – in de buurt te hebben. Veel AED’s in Nederland hangen in gebouwen. Voor een grote overlevingskans, moet een AED snel ter plaatse kunnen zijn. Daarom stelt apotheek Rijken zijn AED beschikbaar voor de buurt.

In samenwerking met de Gemeente Rotterdam, de Hartstichting, en elektrotechnisch bedrijf H&H Techniek en Onderhoud, heeft apotheek Rijken een AED aan de voorzijde van de apotheek geplaatst. De AED is in de speciale Hartstichting-AED-kast buiten geplaatst. Hij is zo 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor de omgeving en kan zo levens redden in de buurt!

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie en maakt zo de wijk Lombardijen “hartveilig”. Bij een hartstilstand in de omgeving wordt de AED namelijk gebruikt door burgerhulpverleners uit de buurt. Zij krijgen een oproep en zijn vaak als eerste bij het slachtoffer. Doordat zij deze AED snel ter plaatse brengen, heeft het slachtoffer voortaan een grotere overlevingskans.

Dit oproepsysteem is landelijk actief en AED’s die bij dit oproepsysteem staan aangemeld maken daadwerkelijk het verschil. Op dit moment zijn er nog te weinig AED’s aangemeld bij dit systeem. Daar wil de Hartstichting verandering in brengen. De Hartstichting vraagt eigenaren van AED’s in heel Nederland daarom om hun AED buiten te hangen en deze aan te melden bij het reanimatie oproepsysteem. AED-eigenaren vervullen zo een belangrijke rol voor de veiligheid van hun buurt.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant