v.l.n.r.: Samantha Booij, Marcel Hildering en Diego Kemner
v.l.n.r.: Samantha Booij, Marcel Hildering en Diego Kemner

Cheo Go Kwan maakt zich klaar voor het Open EK Taekwon-do in Polen

Algemeen 121 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingestuurd via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zélf een bericht plaatsen!

Samantha Booij (29) en Diego Kemner (22) uit Rotterdam zijn geselecteerd door ITF Headquarters Nederland om deel te mogen nemen aan de Open Europese Kampioenschappen Taekwon-do in Sztregom, Polen op 7 en 8 oktober 2018.

Taekwon-do school Cheo Go Kwan is enorm trots dat deze twee leerlingen zijn geselecteerd. De voorbereidingen op het Open EK lopen inmiddels al een half jaar en de vruchten beginnen zich al af te werpen.

Samantha wist vorig jaar op het Open WK in Barneveld 3x goud en 1x zilver te behalen. De zilveren medaille behaalde zij individueel op het onderdeel Tuls. Bij dit onderdeel demonstreert de deelnemer een vooraf bepaalde set van technieken, in het Karate ook wel bekend als Kata. Dit is een ontzettend moeilijk onderdeel waarbij kracht, snelheid en balans elkaar constant afwisselen. De technieken moeten zo goed mogelijk worden uitgevoerd voor een 5-tallige jury en degene die dit als beste laat zien, wint de partij. Samantha is er op gebrand om deze keer de gouden medaille in de wacht te slepen. Naast het onderdeel Tuls doet zij ook mee aan het onderdeel breektest.

Diego doet mee aan drie onderdelen. Tuls, breektest en special techniques. Bij dit laatste onderdeel is het de bedoeling dat een gesprongen trap op een bepaalde hoogte wordt uitgevoerd. Diego heeft hier duidelijk talent voor. Het wordt een uitdaging, want de starthoogte voor bijvoorbeeld een gesprongen opwaartse trap is 2.30 meter. Met zijn persoonlijk record van 2.60 op zak gaat Diego met volle moet deze uitdaging aan.

Samantha en Diego worden o.a. door Marcel Hildering, een van de nationale coaches van de Nederlandse selectie en tevens leraar bij Cheo Go Kwan begeleid. Marcel: ‘We werken veel samen met andere Taekwon-do scholen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en op niveau te kunnen trainen. Ook steken we tijd in extra trainingsuren om ervoor te zorgen dat we alle stof kunnen behandelen naast ons normale lesrooster.’. De complete Nederlandse selectie bestaat uit leerlingen van Taekwon-do School Dekker uit Boxtel, Tjamie Sports uit Utrecht, Taekwon-do Academy Den Hoorn en natuurlijk Taekwon-do school Cheo Go Kwan uit Rotterdam.

Wil je de voortgang van Samantha en Diego volgen, of wil je meer weten over Taekwon-do en Cheo Go Kwan? Kijk dan op www.cheogokwan.nl.

Uit de krant