v.l.n.r.: Sahyun Colin Bakker, Samantha Booij en Sabum Marcel Hildering
v.l.n.r.: Sahyun Colin Bakker, Samantha Booij en Sabum Marcel Hildering Foto: National Coach Sabum Ad Dekker

Lerares Samantha (Cheo Go Kwan) wint brons op EK Taekwon-do

Algemeen 108 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!


Samantha Booij (29) reisde met de selectie van ITF Headquarters Nederland naar de Open Europese Kampioenschappen Taekwon-do in Sztregom, Polen op 7 en 8 oktober en pakte hier de bronzen medaille op het onderdeel Tuls.

Taekwon-do school Cheo Go Kwan is enorm trots op dit resultaat van hun lerares. Op het EK waren ruim 425 uit 30 landen vertegenwoordigd en het wedstrijdvlak bevatte een erg hoog internationaal niveau.

Samantha wist op het onderdeel Tuls de 3de plaats te bemachtigen. Bij Tuls demonstreert de deelnemer een vooraf bepaalde set van technieken, in het Karate ook wel bekend als Kata. Dit is een ontzettend moeilijk onderdeel waarbij kracht, snelheid en balans elkaar constant afwisselen. De technieken moeten zo goed mogelijk worden uitgevoerd voor een 5-tallige jury en degene die dit als beste laat zien, wint de partij.

Leraar Marcel Hildering (32) van Cheo Go Kwan was mee als één van de nationale coaches. ‘In totaal heeft de hele selectie van 13 man maar liefst 15 medailles in de wacht weten te slepen, waaronder 6x goud, 4x zilver en 5x brons. Dit resultaat is ongekend en toont uit wat voor hout de Nederlandse selectie is gesneden.’ De complete Nederlandse selectie bestond uit leerlingen en coaches van Taekwon-do School Dekker uit Boxtel, Tjamie Sports uit Utrecht, Taekwon-do Academy Den Hoorn, Jung-Shin uit Haarlem en natuurlijk Taekwon-do school Cheo Go Kwan uit Rotterdam.

Het volgende toernooi voor de selectie staat alweer op de planning en zal plaats vinden in Engeland volgend jaar. Wil jij ook les van internationale kampioenen of wil je meer weten over Taekwon-do en Cheo Go Kwan? Kijk dan op www.cheogokwan.nl.

Uit de krant