Robin van der Sman heeft zojuist de 0-1 binnen gekopt
Robin van der Sman heeft zojuist de 0-1 binnen gekopt Foto: Jeroen van der Sman

Schlemielige nederlaag R.V.&A.V. Sparta bij Neptunus Schiebroek

Algemeen 168 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta heeft de uitwedstrijd bij koploper Neptunus Schiebroek onterecht met 2-1 verloren. De Neptunianen hadden de grootste moeite met de Spartanen maar kregen in de absolute slotfase de helpende hand toegestoken van scheidsrechter Korbee.

Onder een lekker voorjaarszonnetje speelde R.V.&A.V. Sparta een uitstekende eerste helft. Neptunus Schiebroek probeerde het veelal met lange halen van achteruit maar kwam slechts zelden in de buurt van Sparta’s Massimo van Ewijk.

De grote kansen in de eerste helft waren dan ook voor R.V.&A.V. Sparta. In de 18e minuut schoot een speler van Neptunus een mooi afgeleverde voorzet van Job van der Werff in paniek rakelings naast zijn eigen doel.

Even later werd het wel 0-1 toen Robin van der Sman een voorzet van Danny Abbing onhoudbaar achter de keeper kopte. Twee minuten later kreeg Sparta een hoekschop te nemen die dit keer werd ingekopt door Yannick van der Sman maar een op de doellijn staande speler wist nog net redding te brengen.

Na deze sterke periode controleerde Sparta de wedstrijd lange tijd zonder problemen. Het enige opmerkelijke was voor rust de blessurebehandeling voor scheidsrechter Korbee die een bal tegen het hoofd kreeg.

De rust werd bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong voor R.V.&A.V. Sparta. In de wetenschap dat Nieuwenhoorn elders inmiddels achter stond tegen Spirit werd het een meer spannende dan goede 2e helft. Neptunus Schiebroek bleef opportunistisch met veel lange ballen van achteruit spelen.

Neptunus Schiebroek kreeg slechts weinig kans van de sterke Spartaanse verdediging dit in tegenstelling tot de regelmatige kansen voor R.V.&A.V. Sparta. Robin van der Sman, Wouter van der Werff, Joey Kars en Robin Verhorst kregen de mogelijkheid om 0-2 te maken maar verzuimde het vonnis over Neptunus Schiebroek definitief te vellen.

Als je zelf de kansen niet maakt valt hij altijd aan de andere kant. Deze oude voetbalwet ging weer eens op in de 76e minuut en kwam Neptunus Schiebroek wel heel eenvoudig op 1-1 na matig terug verdedigen van de Spartanen. Dit op het moment dat Sparta de wedstrijd al lang en breed zelf had kunnen beslissen.

Met 14 minuten plus blessuretijd op de klok werd het voetbal na de 1-1 met de minuut slechter. Het balverlies liep aan beide kansen de spuigaten uit. Toch was het Sparta dat nog mogelijkheden kreeg. Onder andere Danny Abbing, Wouter van der Werff, Robin Verhorst en Yannick Jansen wisten het doel niet volledig te raken.

Zo leek de wedstrijd lange tijd op een gelijkspel af te stevenen maar net als vorige week tegen Nieuwenhoorn was het de scheidsrechter van dienst die met een dubieuze beslissing de wedstrijd in de slotfase op zijn kop wist te zetten.

Scheidsrechter Korbee zag diep in blessuretijd een penalty in een duikeling van een de aanvallers van Neptunus Schiebroek. Vorige week kreeg R.V.&A.V. Sparta geen strafschop omdat de scheidsrechter het toen te weinig vond en deze week krijg je een penalty tegen die slechts te kenmerken is als een cadeautje.

Het is zeer aan te bevelen om ook bij de amateurs een VAR in te stellen. De kans is heel groot dat er met de VAR veel wedstrijden in het amateurvoetbal een andere eindstand zouden hebben dan nu het geval is.

Het directe gevolg van de beslissing van scheidsrechter Korbee was dat Neptunus Schiebroek de overwinning en het kampioenschap in de 2e klasse D in de schoot geworpen kreeg. De spelers van R.V.&A.V. Sparta valt eigenlijk alleen te verwijten dat ze de mogelijkheden op de 0-2 en later de 1-2 niet koel en zakelijk hebben afgemaakt zoals ze dat kunnen.

Voetballend waren de Spartanen tegen Neptunus Schiebroek net als vorige week tegen Nieuwenhoorn het betere team. Uiteindelijk gaat het om zelf je kansen goed afmaken

DCV is volgende week zaterdag de laatste tegenstander van het competitieseizoen 2018-2019. De wedstrijd tegen de Krimpenaren begint om 14.30 uur op sportpark Nieuw Terbregge. De inzet is een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. U bent dan uiteraard allemaal weer welkom om de Spartanen te komen steunen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Neptunus Schiebroek: Massimo van Ewijk, Kevin Jumelet, Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Robin Verhorst, Rhandy Rademaker (74e Yannick Jansen), Job van der Werff (68e Wouter van der Werff), Joey Kars, Robin van der Sman.