Cheo Go Kwan 2de beste Taekwon-Do school op de Open Haaglanden

Algemeen 288 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site zelf een bericht met foto aanleveren!

Afgelopen zondag 24 november was ITF Taekwon-Do school Cheo Go Kwan weer present op de jaarlijkse Open Haaglanden in Den Haag. Dit nationale toernooi bevatte een strijdveld van meer dan 300 deelnemers. Het Rotterdamse Cheo Go Kwan eindigde als 2de in het scholenklassement.

De leerlingen van Samantha Booij (3de Dan) en Marcel Hildering (5de Dan) wisten stuk voor stuk meerdere prijzen in de wacht te slepen. Bij het onderdeel Tuls – een demonstratie van een serie aaneengekoppelde technieken en de ziel van Taekwon-Do – werd Kevin Jagroep (21) kampioen. Jeffrey van de Haterd (11), Ky-mani Klei (12) en Rayan Nagesar (22) werden 2de. Kasper de Jong (19) en Steven Meijer (23) plaatsen zich met de 3de prijs.

Op het onderdeel sparren kon er in twee divisies worden meegedaan, zowel punt-stop als doorgaand/licht contact sparren. Bij beide divisies is het de bedoeling dat men op punten scoort op geoorloofde doelen. Dit is ook wel vergelijkbaar met licht contact kickboksen. Badr Hamdaoui (25), Rayan Nagesar en Ky-mani Klei werden alledrie kampioen op het onderdeel punt-stop sparren. Kevin Jagroep en Kasper de Jong pakten de 2de prijs.
Op het onderdeel doorgaand sparren nam Badr Hamdaoui in twee gewichtsklasses mee en wist in zijn eigen gewichtsklasse de 2de prijs te bemachtigen. In een gewichtsklasse zwaarder werd hij kampioen. Kevin Jagroep en Rayan Nagesar plaatsten zichzelf ook bij doorgaand sparren als 1ste in hun divisie. Kasper de Jong en Ky-mani Klei werden 2de. Jeffrey van de Haterd plaatste zichzelf op de 3de plaats zijn zijn categorie.

Dankzij deze bijzondere prestaties heeft Taekwon-Do school Cheo Go Kwan zich als 2de geplaatst in het scholenklassement. Leraren Samantha Booij en Marcel Hildering zien een mooie toekomst tegemoet met het talent dat zij begeleiden bij Cheo Go Kwan.

Ben je ook geïnteresseerd in Taekwon-Do en wil je graag trainen met nationale en internationale kampioenen of wil je meer weten over Taekwon-Do en Cheo Go Kwan? Kijk dan op www.cheogokwan.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant