Burgemeester Aboutaleb en bewoners uit Charlois
Burgemeester Aboutaleb en bewoners uit Charlois Foto: DOCK

Eerste decemberpakketten uitgereikt bij hartverwarmende actie op Zuid

Algemeen 15 keer gelezen

Rotterdam  - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Via onze website dehavenloods.nl kan iedere Rotterdammer een bericht met foto aanleveren!

DOCK Charlois en de organisatie IKBENWIJ hebben ook dit jaar weer de handen ineen geslagen om voor 1800 mensen uit Rotterdam Zuid, een mooi decemberpakket te regelen. Via sponsoren, donaties van wijkbewoners, ondernemers, maar ook via een veiling zijn er geld en levensmiddelen opgehaald. Met die veiling gisterenavond is bijna 1200 euro opgehaald, om te gebruiken voor decemberpakketten die worden uitgedeeld in Rotterdam Zuid. Deze avond was ook meteen het startschot van het uitdelen van de pakketten. De eerste tien bewoners kregen uit handen van burgemeester Aboutaleb, een decemberpakket.

De actie ZUID VOOR ZUID, zoals de samenwerkingspartners DOCK en IKBENWIJ het hebben genoemd, is opgezet om kansarme mensen, of mensen die gewoon pech hebben gehad in het leven, een extraatje te geven. Dit extraatje is in dit geval een grote boodschappentas gevuld met lekkere en soms luxe spullen. Etenswaren, verzorgingsproducten, en spullen die mensen zelf niet (kunnen) kopen, worden enorm gewaardeerd door de bewoners die de pakketten ontvangen. DOCK Charlois, Pit010 en Humanitas Feyenoord screenen de bewoners die voor deze pakketten in aanmerking komen.

Vanaf maandag 16 december is het verspreiden van de pakketten begonnen. Echter, er zijn nog vele tassen te vullen, dus eenieder die graag nog een steentje bijdraagt, kan te allen tijde nog houdbare voedingsmiddelen (zoals bijvoorbeeld blikjes vis, groenten, pasta, rijst, etc) komen brengen. Ook verzorgingsproducten zoals douchegel, shampoo en dergelijke zijn van harte welkom. Doet u liever een donatie, zodat wij er spullen van kopen voor in de pakketten, dat kan ook. Via https://www.zuidvoorzuid.com/ is makkelijk een donatie te doen. U kunt zelf het bedrag bepalen. Alle beetjes helpen. Samen in verbinding met elkaar. ZUID VOOR ZUID!

Uit de krant