Groene Vogel vrijwilligerprijs voor het Zelfregiehuis en de Roze Brigade
Groene Vogel vrijwilligerprijs voor het Zelfregiehuis en de Roze Brigade Foto: Tom Pilzecker

De Groene Vogel vrijwilligersprijs voor het Zelfregiehuis en de Roze Brigade

Algemeen 16 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods.nl. Iedere Rotterdam kan zelf een bericht met foto plaatsen via ‘Schrijf mee’ op onze site!

Het Zelfregiehuis & De Roze Brigade in Bospolder Tussendijken kreeg de Groenevogel vrijwilligerprijs 2019!

De GROENEVOGEL vrijwilligersprijs voor het groenste Rotterdamse vrijwilligers initiatief van 2019 ging dit jaar naar het Zelfregiehuis en de ROZE BRIGADE in Bospolder Tussendijken. De Groenevogel jury was het hier unaniem over eens. De prijs werd woensdagavond 18 december uitgereikt door wethouder Arno Bonte in het Arminius debatcentrum tijdens de Groeneconferentie 2019.

Het Zelfregiehuis in de Taanderstraat in de wijk Bospolder Tussendijken vlak aan het Park 1943 is toch wel de gezelligste buurthuiskamer van Rotterdam waar veel bewoners komen en de koffie (en thee) altijd klaar staat. Het huis wordt met veel energie gedreven door de vrijwilligers Tony en Wilma en hun vele mede vrijwilligers uit de buurt.

Veel initiatieven ontstonden in het Zelfregiehuis zoals de Roze Brigade die maandelijks Park 1943 schoonhouden, de buitenkeuken (koken met voedseloverschotten van de markt) en de milieucoaches die energie en duurzame adviezen geven aan mede bewoners.

Het Zelfregiehuis is laagdrempellig, ‘voor en door de buurt’ en Vanonderop en brengt mensen in contact met duurzaamheid. Zeker nu er grote veranderingen op de rol staan voor de wijk Bospolder Tussendijken is het Zelfregiehuis belangrijk! Want de gemeente, de woningcorporaties kunnen wel van alles willen … je hebt daar wel de buurtbewoners bij nodig.

Groene Vogel

De groenevogel vrijwilligersprijs wordt sinds 2004 uitgereikt door het Rotterdams Milieucentrum in overleg met het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Een lid van het college reikt de prijs jaarlijks uit tijdens de Groeneconferentie.

Uit de krant