Afbeelding

Gerard Groothengel benoemd tot Lid van Verdienste v.v. Rhoon

Algemeen 15 keer gelezen

Tijdens de laatste ALV van voetbalvereniging Rhoon is Gerard Groothengel benoemd tot Lid van Verdienste bij de vereniging. Al vele jaren heeft hij zich in diverse functies binnen de club als vrijwilliger ‘verdienstelijk’ gemaakt (daarom ook die titelnaam) en derhalve heeft het bestuur hem voorgedragen voor deze eretitel. De aanwezige leden op de ALV ondersteunden deze voordracht en daarmee zijn benoeming van harte.

Rhoon - “Gerard is al vele jaren op diverse fronten binnen de club actief geweest. Niet alleen in diverse bestuursfuncties, maar ook als verzorger van de selectieteams (hij werd gevreesd vanwege zijn sterke handen en vingers, waarbij letterlijk en figuurlijk blessures en pijntjes werden weggekneed) en als algemeen adjunct voor diverse andere zaken en taken. Zo is hij al jaren lid van de bouwploeg ook, die op dinsdagen het complex onderhoudt en speelklaar maakt. Eerst veelal uitvoerend maar de laatste jaren meer als coördinator en regisseur.

“Met sommige mensen kon hij wel eens in conflict of discussie komen omdat hij zich vaak overal verantwoordelijk voor voelde en zich er dan ook mee bemoeide. Hij benoemde zichzelf dan een beetje als directeur die met zijn Twentse tongval meende te weten hoe alles gedaan moest worden. Maar na een goed gesprek kwam er dan meestal wel een oplossing waar alle partijen mee konden leven. Of niet, en dat was dan ook een oplossing.

“De laatste jaren sukkelt Gerard met zijn gezondheid en is hij fysiek niet meer in staat om al zijn bezigheden uit te voeren, hoewel hij verbaal nog steeds zijn mening en oost-Nederlandse aanpak niet onder stoelen of banken steekt. Het “kom op zeg”, “zit niet te ouwehoeren zeg” zijn gevleugelde uitspraken die we hem regelmatig horen bezigen. In hoog-Twents gooit hij er ook regelmatig een spreuk uit die eerst vertaling en uitleg behoeft. Ook heel gekend is Gerard om zijn afkeer van kaas en voorliefde voor worst, een broodje bal en een patatje pinda. Voor die laatste twee rept hij zich elke zaterdag regelmatig naar het keukenluik van de kantine. En zodra er eten in de buurt komt schroomt hij niet om toe te happen en zich als eerste tegoed te doen aan het gebodene - zolang er maar geen kaas bij zit.

“Helaas moet hij vanwege zijn fysieke gesteldheid een aantal taken, zoals bij de bouwploeg en andere activiteiten (bijvoorbeeld het oliebollen bakken, geldteller en kasbeheer bij de boutmiddag etc.) laten schieten. Maar hij blijft wel beschikbaar voor de club om zaken met de computer uit te voeren, zoals beheer van bestanden (sponsoren etc.).    

“We feliciteren Gerard uiteraard van harte met deze benoeming en hopen nog jaren gebruik te kunnen maken van zijn diensten en omzetverhogende eetlust in de kantine”, meldt de club.

Agenda v.v. RHOON rond de jaarwisseling
28/12 15:00    oliebollentoernooi     https://www.vvrhoon.nl/28-12-oliebollentoernooi/
04/01 10:00    strandtraining        https://www.vvrhoon.nl/strandtraining/
04/01 16:00    nieuwjaarsreceptie    https://www.vvrhoon.nl/kerstwensen-en-4-januari-nieuwjaarsreceptie/

Uit de krant