Wethouder Said Kasmi overhandigde officieel de welverdiende Zomercampus010-certificaten. (Foto: Suzan Koot)
Wethouder Said Kasmi overhandigde officieel de welverdiende Zomercampus010-certificaten. (Foto: Suzan Koot) Foto: Suzan Koot

Zomercampus010 is afgesloten: ‘Het was kapotleuk’

Algemeen 152 keer gelezen

Rotterdam - Gistermiddag hebben alle locaties de allerlaatste dag van de Zomercampus feestelijk afgesloten. Ruim 5.000 kinderen hebben het er - naar eigen zeggen - ‘kapotleuk’ gehad.

Wethouder Said Kasmi van Onderwijs, Cultuur en Toerisme, overhandigde officieel de welverdiende Zomercampus010-certificaten aan de kinderen van locatie Huis van de Wijk Irene. Maar niet voordat de kinderen hem aan een vragenvuur onderworpen. De wethouder was erg onder de indruk van de interview-skills van de kinderen!  

De wethouder laat weten zijn best te gaan doen om volgend jaar opnieuw een zomercampus te organiseren. “Ik hoop dat jullie allemaal ontzettend veel hebben kunnen leren en spelen en dat jullie veel nieuwe vrienden hebben gemaakt. Ik hoop op mooie herinneringen terugdenken aan deze weken”, zegt hij.

Zomercampus010 is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Dankzij de samenwerking van vele partners, medewerkers en vrijwilligers konden duizenden kinderen twee weken lang op 26 locaties door heel Rotterdam gratis meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. De basisschoolkinderen sporten en spelen in teamverband, leren bijvoorbeeld fotograferen en dansen én maken een eigen krant.
Leerlingen uit het voortgezet onderwijs gingen aan de slag met maatschappelijke uitdagingen, workshops en examentraining. Over een aantal weken verschijnt er nog de 58 pagina’s dikke ‘Zomercampus010 Havenloods Junior-krant’ over het hele zomerevenement. Een oplage van 50.000 stuks wordt verspreid in alle wijken en bij scholen in de stad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant