De flexwoningen worden tussen de 20 en 25 vierkante meter groot en zijn er in vele vormen: van galerijwoningen tot tiny-houses.
De flexwoningen worden tussen de 20 en 25 vierkante meter groot en zijn er in vele vormen: van galerijwoningen tot tiny-houses. Foto: Heijmans

Rotterdam krijgt duizend verplaatsbare ‘flexwoningen’ voor spoedgevallen

Algemeen 1.546 keer gelezen

Rotterdam - Op negen locaties in de stad komen verplaatsbare sociale huurwoningen te staan, flexwoningen, zo’n duizend in totaal. Voor mensen die met heel veel spoed een huis nodig hebben.

De eerste woningen komen waarschijnlijk in 2021 in Hoogvliet en Delfshaven en zullen daar ongeveer tien jaar staan. De flexwoningen worden in de fabriek gemaakt en gaan per vrachtwagen direct naar de locatie. Na tien jaar worden ze weer opgepakt en ergens anders neergezet. 

De flexwoningen worden tussen de 20 en 25 vierkante meter groot en zijn er in vele vormen: van galerijwoningen tot tiny-houses. Ze zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken. Van eenpersoonshuishoudens tot studenten, jonge statushouders of jonge leraren en politieagenten. Maar zwe kunnen ook gebruikt worden door jongeren die uitstromen uit een opvangsituatie of mensen die bijvoorbeeld in een echtscheiding zitten.

Naar verwachting krijgen de bewoners een huurcontract voor twee jaar, bij studenten wordt dat vijf jaar. De eerste 150 flexwoningen komen in de eerste helft van 2021 in De Kroon in Delfshaven en de Waaier in Hoogvliet te staan. Verder wordt onderzocht om ook flexwoningen te plaatsen in Feijenoord, Nesselande, Hoek van Holland en Vreewijk. 

Lees meer op de website van de gemeente Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant