Grazende koe in de wei van Floating Farm
Grazende koe in de wei van Floating Farm Foto: Bart Bos

Steeds meer discussie over drijvende boerderij, nu zelfs Duitse oproep tot boycot

Algemeen 20 keer gelezen

Rotterdam - De discussie over de drijvende boerderij in de Merwehaven loopt steeds hoger op. In Duitsland wordt er zelfs opgeroepen onze Floating Farm te boycotten. Bart Bos stuurde een ingezonden stuk in via dehavenloods.nl waarin hij de ontwikkelingen even op een rijtje zet.

‘Het blijft voor velen een vreemde combinatie, havens en grazende koeien. De Floating Farm, een experimentele noviteit zoals die alleen in Rotterdam kan bestaan. Iedereen heeft er een mening over, de één vind het briljant en top, de ander ziet de drijvende boerderij liever vandaag dan morgen verdwijnen. “Koeien horen in de wei en niet in een havengebied”, is de veelgehoorde klacht. En nu er tot tweemaal toe een koe is gaan watertrappelen in de Merwehaven raken de meningen nog verder verdeeld. 

Inmiddels heeft de boerderij maatregelen getroffen tegen onverwachte zwempartijtjes maar hebben de incidenten de aandacht getrokken van het Deutsches Tierschutzbüro (buro voor dierenwelzijn) in Berlijn die oproept tot een boycot van de drijvende boerderij. Eerder had de Rotterdamse Dierenpartij al vraagtekens bij het experiment en schreeuwt dat het een idioot idee is, een gimmick. Wie er gelijk heeft, Klaartje en haar zussen zijn eigenlijk de enigen met het juiste antwoord, maar deze onthouden zich van commentaar en blijven, zoals een koe betaamt, relax onder alle tumult!’

(Tekst en foto: Bart Bos)

Uit de krant

Uit de krant