Afgelopen week werd er beton gestort voor de nieuwe tramrails. Foto: Roseknoop
Afgelopen week werd er beton gestort voor de nieuwe tramrails. Foto: Roseknoop

Werkzaamheden rond de Roseknoop twee maanden eerder klaar (en er komt een buurtfeest!)

Algemeen 3.767 keer gelezen

Rotterdam - De werkzaamheden rond de Roseknoop zijn eerder klaar. Al in juli gaat alles weer open. Dan is er ook een buurtfeest op de kop van de Beijerlandselaan. 

Vrijdag 12 juli om 9.00 uur (na de ochtendspits) gaat de Roseknoop open voor autoverkeer. En vanaf zaterdag 13 juli rijdt de RET weer met tram 25 de normale route tussen Carnisselande en Schiebroek over de Beijerlandselaan. Bus 66 en bus 77 rijden volgens de vertrouwde route en gaan weer over de Hilledijk.

Beijerlandselaan

Sinds 2023 wordt er gewerkt aan de Roseknoop en zijn de 2e Rosestraat, de kop van de Beijerlandselaan en Hilledijk afgesloten voor het openbaar vervoer en autoverkeer. De geplande opening stond op eind september 2024. Maar dat is dus twee maanden eerder.

Wethouder Vincent Karremans 

De meevaller komt omdat de Laan op Zuid ook al eerder klaar was én omdat er door milde weersomstandigheden in de winter kon worden doorgewerkt. Volgens wethouder Vincent Karremans is het goede nieuws ook te danken aan de goede afstemming tussen de diverse samenwerkingspartners en het bedenken van slimme oplossingen, bijvoorbeeld door het planten van bomen op de Laan op Zuid eerder te laten plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant