Ingrid van Wifferen van de Rotterdamse D66. Foto: D66
Ingrid van Wifferen van de Rotterdamse D66. Foto: D66

‘Waarom moeten fietsers altijd afstappen bij werkzaamheden? Laat auto’s maar een blokje omrijden’

Algemeen 930 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdamse fietsers moeten voortaan bij werkzaamheden beter behandeld worden dan automobilisten. Zo vindt D66 in de gemeenteraad. De bordjes met ‘fietsers afstappen’ moeten verdwijnen en de auto rijdt maar een blokje om of krijgt een rijbaan minder.

Fietsers worden bij werkzaamheden in Rotterdam vaak de stoep op gedreven, verzocht af te stappen of het bos in gestuurd met onduidelijke omleidingen. Ondertussen kan de automobilist zonder problemen de weg vervolgen, voor hen geen geel bord met ‘automobilisten uitstappen’. 

De Rotterdamse D66-afdeling pleit voor ‘fietsers first, auto’s second’. Ingrid van Wifferen presenteert tijdens de raadsvergadering van donderdag het initiatiefvoorstel ‘Andersomgeleid’. “We zien in Rotterdam veel gevaarlijke situaties ontstaan waarbij fietsers tussen de auto’s belanden omdat ze niet weten waar ze heen moeten.” Zij ziet voortaan liever dat auto’s een blokje om moeten rijden of het met een rijbaan minder doen, in plaats van dat fietsers moeten uitwijken. 

Ook het bordje ‘fietsers afstappen’ is wat D66 betreft verleden tijd. Van Wifferen: “We hebben toch ook geen bordje met ‘automobilisten uitstappen’? In veel steden en provincies is het bordje al verboden, maar hier lijkt het besef dat het tot onveilige situaties leidt nog niet ingedaald.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant