Joany Muskiet.
Joany Muskiet.

Inzameling gestart om uitvaart van ‘Moeder van Zuid’ Joany Muskiet te betalen

Algemeen 2.047 keer gelezen

Rotterdam - Ze was een moeder en drijvende kracht voor velen, Joany Muskiet is op 20 april plotseling en onverwachts 64-jarige leeftijd overleden. Er is een inzameling opgestart om de uitvaart van de ‘Moeder van Rotterdam-Zuid’ te betalen.

Ma Joany stond voor iedereen klaar en was een warm gezicht in de wijk. Ze was een geweldige gospelzangeres en trad op in gevangenissen, in kerken, bij bruiloften en uitvaarten. Ook was ze de leadzangeres van de band More Gospel.

Muskiet was ook de leider van de Stichting Helderheid5314. Vernoemd naar haar zoon Breyten die onder de naam HELDERHEID rapper was. Hij stierf in 2004 plotseling in zijn slaap. HELDERHEID maakte met zijn daden en teksten impact. Ma Joany zette het uitdragen van Breytens boodschap sinds zijn dood voort. Met de Stichting Helderheid hielp ze jongeren op een positieve manier, ze inspireerde jongeren om gebruik te maken van hun gaven en talenten. En in het Sociaal Café aan de Oranjeboomstraat kookte ze voor jong en oud uit de wijk.

Joany Muskiet had geen uitvaartverzekering. Ze koos ervoor om haar tijd, geld en moeite altijd in anderen te investeren. Daarom is er een donatiecampagne opgestart. Er is 26.000 euro nodig, tot nu toe is er bijna 9000 gestort. Een eventueel resterend bedrag zal gaan naar onvoorziene kosten en naar de voortzetting van de Stichting Helderheid en het Helderheidfestival in Feijenoord.

Je kunt doneren op deze plek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant