Mondhygiënist Melissa geeft uitleg aan patiënt Mariska.
Mondhygiënist Melissa geeft uitleg aan patiënt Mariska.

Pijnloze behandeling bij mondhygiënisten Mondzorg Briljant

Algemeen 561 keer gelezen

Rotterdam - “Het is druk bij Mondzorg Briljant in Hoogvliet, al 10 jaar een vertrouwde naam om naar de mondhygiënist te gaan. Gezond tandvlees, witte tanden en gaatjes voorkomen is voor veel mensen echt belangrijk.” 

“We zijn erg enthousiast over ons nieuwste apparaat voor een gebitsreiniging; de airflow!” Mondhygiënist Melissa van Mondzorg Briljant legt uit: “De airflow is een apparaat waar met kracht van water kleine korreltjes poeder uitkomen. Deze korreltjes zorgen ervoor dat tandplak op een pijnloze manier van je tanden verwijderd wordt, zonder schade toe te brengen aan je tanden. Tandplak en verkleuringen van roken en koffie worden snel en pijnloos verwijderd. Inmiddels werken we al een tijdje met de airflow en iedereen is zeer tevreden over het resultaat. Ook bij een beugel is deze airflow een fantastische uitkomst, alle tandplak rondom de beugel is zo weer verwijderd!” 

De meeste mensen poetsen hun tanden tweemaal per dag, dat is toch voldoende? Waarom ga je dan naar de mondhygiënist? “Met goed poetsen verwijder je zo’n 60% van de bacteriën”; vertelt Melissa. “We zien in de praktijk regelmatig dat mensen gemotiveerd zijn om hun gebit goed schoon te houden, maar dat het toch moeilijk is om overal goed bij te komen. De bacteriën die dan achterblijven, ook wel tandplak genoemd, zorgen vervolgens voor tandsteen, ontstoken tandvlees en gaatjes. De mondhygiënist kan persoonlijk advies geven hoe je het gebit goed schoon kan houden en ze kan een professionele gebitsreiniging uitvoeren. 

Gratis tandvlees check

“Het is echt belangrijk om je tandvlees te laten controleren door een mondhygiënist”,vertelt Melissa. “Wanneer je langere tijd met ontstoken tandvlees rondloopt heeft dat directe gevolgen voor de rest van het lichaam. Niet altijd merk je zelf dat het tandvlees ontstoken is, een mondhygiënist kan dit meten en laten zien. Daarnaast kunnen bij ontstoken tandvlees virussen en bacteriën makkelijker in de bloedbaan terecht komen, waardoor je sneller een infectie zal krijgen. Mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in preventie; met uitgebreide voorlichting, persoonlijk advies en tandsteen verwijderen kunnen we veel problemen verhelpen óf voorkomen. Na een professionele gebitsreiniging is het gebit goed schoon en zijn de tanden weer witter. Is het tandvlees al ontstoken, dan kan de mondhygiënist het tandvlees weer gezonder krijgen. Hierdoor zorgen we er samen voor dat het gebit zolang mogelijk behouden blijft en we oud kunnen worden met onze eigen tanden!” 

Mondzorg Briljant biedt nu een gratis tandvlees check voor iedereen aan. Als u benieuwd bent naar de situatie van uw mondgezondheid of wat een mondhygiënist voor u zou kunnen betekenen, bieden ze nu een gratis én vrijblijvende tandvlees check aan. 

Hoogvlietsekerkweg 130 A
3194 AM Hoogvliet

010-4161183
info@mondzorgbriljant.nl
www.mondzorgbriljant.nl

Wij zijn geopend: Maandag 08.00 t/m 21.00 uur. Dinsdag 08.00 t/m 17.00 uur. Woensdag 08.00 t/m 17.00 uur. Donderdag 08.00 t/m 17.00 uur. Vrijdag 08.00 t/m 16.00 uur. Tevens zijn wij ook alle schoolvakanties geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant