De Markthal feest mee. Foto: Feyenoord Rotterdam
De Markthal feest mee. Foto: Feyenoord Rotterdam

Groot feest bij de Markthal op de Binnenrotte

Algemeen 1.322 keer gelezen

Rotterdam - Op de Binnenrotte bij de Markthal is een groot volksfeest losgebarsten. Om 12.00 uur worden daar de spelers van bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd. De eerste fans stonden afgelopen nacht al klaar om een mooi plekje te veroveren.

Het is al sinds ongeveer 20.15 uur gisteravond feest in Rotterdam. Toen eindelijk (na veel onderbrekingen) het laatste fluitsignaal had geklonken, konden de aanvoerders Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner de KNVB-beker de lucht in tillen. En konden de fans de Hofpleinfontein in springen.

Gekkenhuis

Het feest ging in het centrum van Rotterdam urenlang door, bij de fontein was het soms een gekkenhuis. Maar echt uit de hand liep het niet. De politie verrichtte hier en daar wel een arrestatie, maar over het algemeen verliep de avond feestelijk. Het was wel beduidend minder druk in de binnenstad dan het is wanneer Feyenoord een landstitel verovert.

Lees verder onder de foto.


Het is al lekker druk. Foto: Gemeente Rotterdam

Beurs of Stadhuis

De officiële huldiging begint vandaag om 12.00 uur op de Binnenrotte. De ingang van het feestterrein is aan de kant van de Meent, dus je kunt het beste komen via metrostation Beurs of Stadhuis. De gehele Binnenrotte en de zijstraten zijn tijdens de huldiging niet bereikbaar. De gemeente adviseert lopend of met het ov te komen. Metrostation Blaak is op maandag gesloten tussen 9.30 en 14.30 uur. De tram stopt niet bij Blaak. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant