Een enorm verre homerun van Madi Huskey bleek niet genoeg. Foto: Kitty's fotografie
Een enorm verre homerun van Madi Huskey bleek niet genoeg. Foto: Kitty's fotografie

Dubbele nederlaag Neptunus softbalsters tegen Roef!

Algemeen 433 keer gelezen

Rotterdam - Dat het geen eenvoudige middag zou worden voor Neptunus was vooraf eigenlijk al bekend. Daarvoor zijn er nog te veel problemen met het kwalitatief volledig op een goede manier invullen van de rotatie en blessures of andere gezondheidsproblemen bij belangrijke speelsters.

Door Herman Hiemstra

Als je deze punten in het achterhoofd houdt, dan zijn nederlagen van 1-5 en 3-5 niet eens slecht.

In de eerste wedstrijd wisten gelegenheidspitcher Kirsten Fischer en Lizzy Kwakernaak de gevaarlijke aanval van Roef! aanvankelijk goed aan banden te leggen. Na vijf volledige innings was de stand 0-1! Dat Roef! hierna in de zesde slagbeurt nog viermaal scoorde is jammer, maar eigenlijk alleen maar van belang voor de statistieken. De eindstand was 1-5 voor Roef! 

In wedstrijd nummer twee van de dag was het Neptunus die de score opende. Een enorm verre homerun van Madi Huskey (in het linksveld) met één collega op de honken zorgde voor een 2-0 voorsprong. Dit bleek echter niet genoeg. Tussen de vierde en de zesde slagbeurt draaide Roef! de achterstand om naar een 3-5 voorsprong.

Lizzy Kwakernaak moest voor Neptunus opnieuw in de cirkel beginnen. Anders dan in de eerste wedstrijd – ze was toen 3 1/3 innings vrijwel onbespeelbaar – werd ze nu wel fors geraakt. In zes volledige innings waren haar cijfers: 4K-1BB-10H. Hier zal de factor vermoeidheid zeker een rol hebben gespeeld. Daardoor moest er voor de laatste slagbeurt van Roef! in de wedstrijd opnieuw een beroep worden gedaan op een gelegenheidspitcher. En niet de eerste de beste...

Omdat ook Kirsten Fischer in de wedstrijd licht geblesseerd raakte, kwam Laura Wissink achter de thuisplaat vandaan om het pitchen in de laatste slagbeurt over te nemen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat ze dit veel vaker doet, maar als je naar haar cijfers kijkt (1K-0BB-3H) bij een ERA van 0,00 deed ze het prima.

Met 2 overwinningen en 2 nederlagen staat Neptunus nu op een gedeelde 3de tot en met 6de plek in de hoofdklasse, achter Roef! en Tex Town Tigers. Door de minimale verschillen in dit vroege stadium van de competitie niets om je zorgen over te maken.

De volgende wedstrijden

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) gaan we naar Onze Gezellen voor twee wedstrijden in het Van der Aartsportpark.
De eerste wedstrijd begint om 13.10 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant