Inwoner van het Oude Westen Karmidjoh. Foto: Marwan Magroun
Inwoner van het Oude Westen Karmidjoh. Foto: Marwan Magroun

De energie van het Oude Westen

Algemeen 619 keer gelezen

Rotterdam -  Wijkpark Oude Westen vormt van 24 april tot 5 juni het decor voor de tentoonstelling ‘De energie van het Oude Westen’. In deze tentoonstelling brengen Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun en voormalig stadstekenaar Maria Fraaije in beeld welke rol de energietransitie speelt in het leven van bewoners van het Oude Westen. 

Madrie, Anne, Karmidjoh, Theo, Rob en Gina zetten zich allemaal in voor een rechtvaardige energietransitie in hun wijk, het Oude Westen. Dit is niet altijd makkelijk. Hoe doe je dat eigenlijk, een zonnedak aanleggen waar ook mensen met een smalle beurs in kunnen investeren? Hoe bereik je als energiecoach mensen bij wie energie geen grote rol speelt, omdat zij kampen met grotere problemen, zoals uitsluiting, eenzaamheid, of schuld? En wat doe je als je merkt dat je als vrijwilliger problemen moet oplossen, die veroorzaakt zijn door een overheid die de afgelopen jaren steken heeft laten vallen?

Aktiegroep

Ondanks de tegenslagen, werken ze gestaag door aan een wijk waarin iedereen kan profiteren van de energietransitie. Dit doen zij allen om geheel eigen reden: soms omdat zij graag bezig zijn met techniek, maar veel vaker vanwege de gezelligheid bij de Aktiegroep, de betrokkenheid met de buurt, om nieuwe dingen te leren, of om hun buren te helpen. Bovendien speelt de transitie voor veel van hun buurtbewoners maar een bijrol in een verhaal waarin armoede, uitsluiting en andere thema’s belangrijker zijn.

De tentoonstelling ‘De energie van het Oude Westen’ is te bekijken van 24 april tot 5 juni in het wijkpark Oude Westen. Op woensdag 24 april is de feestelijke opening, van 16.30 tot 17.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant