Van alle theedoeken wordt een enorm picknickkleed gemaakt, dat op 20 augustus onthuld én gebruikt wordt. Foto: Zomer op Zuid
Van alle theedoeken wordt een enorm picknickkleed gemaakt, dat op 20 augustus onthuld én gebruikt wordt. Foto: Zomer op Zuid

Gezocht: oude theedoeken voor enorm picknickkleed (en je kunt er iets leuks mee winnen)

Algemeen 1.409 keer gelezen

Heb jij nog een oude theedoek liggen? Stop, niet weggooien! Hij kan onderdeel worden van het grootste picknickkleed van Rotterdam. En jij kunt een toffe prijs winnen als je ‘m inlevert!

De Zomer op Zuid organiseert vier maanden lang ruim zestig festivals en culturele evenementen op Zuid. Het is een mix tussen bestaande en nieuwe initiatieven. Op zondag 20 augustus staat alles in het teken van ‘eten’. De dag wordt afgetrapt met De Grote Picknick op Zuid: tussen 11.30 en 14.00 uur in het Zuiderpark, op het grasveld bij de speeltuin. 

Kunstzinnig kleed

Voor zo’n enorme picknick heb je natuurlijk ook een enorm picknickkleed nodig. Daarvoor bedacht de Zomer op Zuid iets leuks. Iedere Rotterdammer mag een theedoek inleveren, en van al die doeken maakt kunstenares Maaike Gottschal (Textielfabrique) een kleed, samen met twee naaiateliers op Zuid. Zondag 20 augustus wordt dat enorme kleed - van naar verwachting 250 kilo - uitgerold in het Zuiderpark. Na de picknick zal Maaike van het kleed een blijvend kunstwerk maken, dat een mooie, vaste plek krijgt op Zuid.

Inleverpunten

Je kunt je theedoek tot en met maandag 31 juli inleveren op een van deze locaties:

- Rotterdampaswinkel (De Centrale Bibliotheek), Hoogstraat 110
- Bibliotheek Feijenoord, Sandelingplein 16
- Bibliotheek Zuidplein, Annie M.G. Schmidtplein 11
- Bibliotheek IJsselmonde, Herenwaard 15
- Leeszaal Vreewijk, Groenezoom 275 B
- Verzamelgebouw De Hillevliet, Hillevliet 90
- De Wasserij, Sint-Agathastraat 54

Win een picknickmand

Natuurlijk is het een eer voor je theedoek om in dit patchwork verwerkt te zijn, maar er is méér reden om ‘m in te leveren: onder alle inzendingen worden een aantal picknickmanden verloot, met daarin allerlei lekkers van verschillende restaurants op Zuid.

Lees verder onder de afbeelding >

Meer lekkere evenementen

Na deze megapicknick kun je dus op verschillende plekken terecht voor meer hapjes en drankjes. Door heel Zuid vind je bijzondere evenementen. De overkoepelende factor? Overal wordt gegeten! Bekijk het hele programma op www.zomeropzuid.nl/degrotepicknick, want dit wil je niet missen!

Dansen op Shine Festival

Voor die tijd al zin in een feestje? In het Afrikaanderpark vindt op zondag 23 juli het Shine Festival plaats. Hier ervaar je de unieke sociale sfeer die salsa- en bachatadansen met zich meebrengt. Maar liefst zeven area’s zorgen voor het ultieme vakantiegevoel. Ontdek alle evenementen op www.zomeropzuid.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant