'Er is nog volop ruimte in de Randstad: in de lucht!' Foto: Pascal Striebel/Rotterdam Make it Happen
'Er is nog volop ruimte in de Randstad: in de lucht!' Foto: Pascal Striebel/Rotterdam Make it Happen
ROPOPOST met Tara Lewis en Ferrie Weeda

Drones als oplossing van het verkeersinfarct? Luchtballonnetjes genoeg in de politiek!

Algemeen 1.198 keer gelezen

Rotterdam - Tara Lewis en Ferrie Weeda bespreken elke twee weken de Rotterdamse politiek in hun podcast ROPOPO én in De Havenloods met ROPOPOST. Deze keer: Ferrie Weeda.

Luchtballonnetjes genoeg in de politiek! Dit keer slaat VVD’er Jeroen van Dijken een slag in de lucht met zijn onnozele ideeën om de bereikbaarheid van de Randstad te verbeteren, met: DRONES. Robot-bestuurde passagier-drones zijn dé oplossing voor het mobiliteitsprobleem.

Taxi-drones dus, zonder piloot. Of ‘luchtbussen’ zonder chauffeur. Even checken: is het bijna 1 april? Zijn we beland in een belegen SciFi-film? Nee, het VVD-Statenlid voor de provincie Zuid-Holland, en tevens retail-lobbyist, is serieus.

“Er is nog volop ruimte in de Randstad: in de lucht!” juicht Jeroen in zijn opiniestuk in het AD. Volgens de VVD’er zijn luchttaxi’s dé oplossing voor het verkeerinfarct in de regio. Het Statenlid beweert dat drones zelfs treinreizen aantrekkelijker kunnen maken: Thalys-reizigers uit Den Haag kunnen per drone naar Rotterdam!

Dan komt de aap uit de mouw: “Regionale luchthavens zoals Rotterdam The Hague Airport hebben een onmisbare rol,” schrijft Jeroen. Aha: met deze luchtfietserij wordt dus de kont gelikt van de luchtvaart-sector. Solliciteert Jeroen misschien naar een nieuw lobby-baantje?

Beste Jeroen: we zetten je even met beide benen op de grond. Er bestaat zoiets als zwaartekracht. Daardoor is vliegen inefficiënt en extreem milieubelastend. Alternatief is openbaar vervoer over land, water en rails (jawel, zelfs tussen Rotterdam en Den Haag), al bezuinigt de VVD dat het liefst weg.

Tip: Richt je als provincie eerst eens op een fatsoenlijke veerverbinding voor Rozenburg. En wat betreft je carrière als lobbyist: de sciencefiction-filmindustrie zou je perfect passen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant